Националният рекордьор на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира

...
Националният рекордьор на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира
Коментари Харесай

Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 бруст на Световното във Фукуока

Националният рекордьор на 200 метра бруст Любомир Епитропов се класира за полуфиналите в дисциплината на Световното състезание по водни спортове във Фукуока, Япония. 24-годишният Епитропов даде 13-и резултат в общото класиране в сериите и откри място измежду 16-те полуфиналисти.
Прочетете още
Българинът записа 2:10.76 минути, завършвайки четвърти в четвъртата от петте серии, в които участваха 43 плувци. Най-бърз сутринта бе австралиецът Зак Стъблети-Кук с 2:08.98 минути.

Любомир Епитропов ще плува във втората полуфинална серия през днешния ден в ранния следобяд. Той сложи нов народен връх на България на 200 метра бруст от 2:09.68 минути при класирането си за полуфиналите в дисциплината на Олимпиадата в Токио през 2021 година.

Това е втори полуфинал за българските национали на Световното състезание във Фукуока откакто Йосиф Миладинов стигна до този стадий на 50 метра бътерфлай през предишния уикенд.

За българските плувци предстоят още присъединяване в сериите на 100 метра бътерфлай на Миладинов и в сериите на 200 метра тил на Габриела Георгиева на следващия ден заран (28 юли).

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР