Националният протест на работещите в транспортния бранш затрудни движението в

...
Националният протест на работещите в транспортния бранш затрудни движението в
Коментари Харесай

Тираджийски протест затрудни трафика в София и големите градове |

Националният митинг на работещите в транспортния отрасъл затрудни придвижването в София и огромните градове на страната.

Шофьорите се оплакват от неналичието на разговор с институциите и на тактика за развиване на бранша. Големият им проблем са поскъпването на ТОЛ таксите и таксуването и на второстепенните пътища. В момента системата у нас е извънредно несправедлива. Таксите за прекосяване на тежкотоварните коли, които най-вече разрушават пътищата у нас, са смешно ниски. За второкласните пътища пък тираджиите и рейсовете пък въобще не заплащат, до момента в който хората са задължени да си купуват винетки за персоналните си коли. Плановете на Министерство на регионалното развитие да поправи тези неточности от ръководството на кабинета Борисов обаче срещат проведен отпор. 

Автопревозвачите упорстват и за отпадане на биодобавката на горивата за шест месеца, както и да се понижи акциза им.

В София митингът стартира рано сутринта. Шофьори на тирове и рейсове се събраха на две точки, а по-късно потеглиха в шествие и минаха през бул. „ Цариградско шосе ”. Там не се стигна до проблеми с придвижването, защото бяха пускани в колони по няколко на брой. След това стигнаха и до Триъгълника на властта. От едната страна придвижването е блокирано, бул. ”Дондуков ” обаче остана отворен.



Автошествия имаше и на други места в страната. Тираджийски митинги имаше в Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян. Те плашат, че в случай че до 20 дни настояванията им не бъдат изпълнени, ще има нов народен митинг на 18 май, който ще блокира придвижването по автомагистрали, гранични пунктове и автогари.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР