Националният план за въвеждане на еврото в България, приет от

...
Националният план за въвеждане на еврото в България, приет от
Коментари Харесай

ИТН опитва да забави влизането в сила на Плана за въвеждане на еврото

Националният проект за въвеждане на еврото в България, признат от Министерски съвет през предходната седмица, да се ползва едвам откакто Народното събрание одобри " стратегически документ - разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута. "

Това оферират през днешния ден трима депутати на " ИТН " - ръководителят на бюджетна комисия Любомир Каримански, Тошко Йорданов и Ива Митева. Тримата са написали проекторешение на Народно събрание и то към този момент е входирано в деловодството и качено на уеб страницата на Народното събрание.

Според тяхното предложение, анализът на резултатите би трябвало да се изготви от Министерство на финансите и Българска национална банка и би трябвало да съдържа следните неща:

- главните политики в еврозоната;
- икономическата и финансова политика на България
- положението на българската стопанска система
- предстоящите промени, изгодите, разноските, рисковете и провокациите от присъединението към еврозоната
- резултатите от въвеждането на еврото в други страни

Всъщност сега подобен разбор и то тъкмо от МФ и Българска народна банка се прави, разясни още през вчерашния ден финансовият министър Асен Василев. По думите му, проектът за приемането е механически документи, който дава опция да стартира подготовката за влизането ни през 2024 година. А това дали ще влезем даже не е решение на България.

" Политическите партии нееднократно са подчертавали значимостта от правенето на стратегически документ, съдържащ разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута в България ", пишат в претекстовете си от Има Такъв Народ.

И не престават, като споделят, че е " належащо обществото в България да бъде уверено, че приемането на еврото отстрани валутния риск за жителите, бизнеса и държавното управление и курса евро-лев наложително да е закрепен на 1,95583 ".

Освен това, споделят вносителите, е от значително значение да бъде регистрирано въздействието на вътрешната и външната среда, както и вероятния резултат от шока, подбуден от инфлацията, да стане непрекъснат.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР