Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17

...
Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17
Коментари Харесай

Волейболните ни националки до 17 година загубиха 1/2-финала, играят за бронз

Националният тим по волейбол на България за девойки под 17 години загуби от Италия с 1:3 гейма на полуфиналите на Европейското състезание в София.

Волейболистките, водени от Стоян Гунчев, не съумяха да зарадват публиката в столичната зала "Христо Ботев " и позволиха поврат след 25:21, 22:25, 10:25, 26:28 след 101 минути игра.

Българките започнаха стимулирано и завоюваха първия гейм с 25:21, само че по-късно последва срив и "Скуадрата " взе идващите две елементи.

Съставът на България оказа сериозна опозиция в четвъртия гейм, имаше два геймбола, само че в края отстъпи с 26:28. Силен мач за България изигра Александра Георгиев, която приключи с 26 точки.

В другия полуфинал Русия победи Турция с 3:0 (25:18, 25:18, 25:14).

Така в спор за купата на следващия ден ще играят Италия и Русия, а в дребния край България ще излезе за бронзовите оценки против Турция.

Ето и какво сподели селекционерът на отбора Стоян Гунчев за уеб страницата на БФВолейбол volleyball.bg минути след края на срещата:

"С изключение на третия гейм аз съм доста удовлетворен от представянето на тима. Дори девойките ме изненадаха прелестно. Получи се доста стойностен мач. За тази възраст двата отбора демонстрираха в действителност положително равнище. Да не забравяме, че Италия е любимец за спечелването на трофея и няма загуба в последните 3 години. Днес бяхме на път да спечелим 4-ия гейм, а в един тайбрек в никакъв случай нищо не се знае. Срещу Турция излизаме за орден! Няма да е по никакъв начин елементарно изключително след такава загуба разочарованието е огромно, само че би трябвало да се надигнем и да приключим шампионата с победа! “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР