Националният отбор по вдигане на тежести обра и трите награди

...
Националният отбор по вдигане на тежести обра и трите награди
Коментари Харесай

Щангистите обраха наградите за април

Националният тим по повдигане на тежести обра и трите награди за месец април в обичайна анкета на Пресклуб България, откакто старши треньорът Иван Иванов бе определен за треньор на месеца, европейският първенец Стилян Гроздев - за състезател номер 1, а националите ни получиха и отборната премията след мощното си показване на европейското състезание по повдигане на тежести в Москва.

В столицата на Русия българският отбор завоюва отборното класиране, откакто стигна до седем оценки в дуела: трофеи извоюваха Ангел Русев (кат. до 55 кг), Стилян Гроздев (кат. до 61 кг) и Надежда Мей-Нгуен (кат. до 45 кг), за сребърни медали се пребориха Карлос Насар (кат. до 81 кг), Христо Христов (кат. до 109 кг) и Ивана Петрова (кат. до 45), а с бронз остана Валентин Генчев (кат. до 67 кг).

Отличното показване на тима ни в Москва значи, че съвсем несъмнено ще изпратим двама щангисти на Летните олимпийски игри в Токио. Участниците ще бъдат ясни след Световното състезание за младежи в Узбекистан.

" Квотите са две, състезателите са четирима - Стилян Грозев, Божидар Андреев, Юндер Бейтула и Христо Христов. Всеки един от тях има своите шансове, откакто приключи Световното състезание за юноши и девойки в края на месеца, ще излязат окончателните класации. Поставил съм на персоналните им треньори, желая да си създадем наш вътрешен устав за тренировки, за контролни надпревари, с цел да можем, когато наложим всички тия фактори, да изберем по-лесно кой да взе участие и това да бъде допустимо най-правилният избор. Така или другояче, няма по какъв начин да няма ядосани, тъй като би трябвало да са двама, а те са четирима. Това ми е пределно ясно, само че желая това нещо да бъде понижено до най-малко ", изясни Иванов след награждаването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР