Националният отбор по баскетбол на България излиза в решителен мач

...
Националният отбор по баскетбол на България излиза в решителен мач
Коментари Харесай

Само победа устройва България срещу домакините на Евро 2022

Националният тим по баскетбол на България излиза в съдбоносен мач от Европейското състезание, провеждащото се в Грузия. Само победа ще запази възможностите на " лъвовете " за продължение в идната фаза. Това обаче би трябвало да се случи против селекцията на домакините, които ще бъдат подкрепяни неистово от своите почитатели в " Тблиси Арена ".

След края на първите три кръга момчетата на Росен Барчовски заемат последната шеста позиция в своята група " А " с три загуби и без нито една победа. Грузия пък заема петото място с баланс от 1-2, като с възможен триумф през днешния ден " кръстоносците " дефинитивно ще отстраняват България от борбата за място в топ 4.

Както е известно, българският тим стартира шампионата с две следващи загуби от любимците в групата Испания и Турция, а по-късно - преди два дни, позволи проваляне и от Черна гора с 81:91.

Добрата вест за нашия отбор е, че Александър Везенков, който изпитваше лек дискомфорт след борбата с черногорците още веднъж е разполагаем и би трябвало да бъде нормалният водач на " трикольорите ". До последно под въпрос ще е различен значим баскетболист - Станимир Маринов.

Опонентите от Грузия впечатляват с съществуването на играещия в НБА за Милуоки Бъкс - Сандро Мамукелашвили. Торнике Шенгелия и Гога Битадзе също са измежду водачите на " кръстоносците ", които са с баланс 1-2 до този миг.
 Александър Везенков ще бъде подготвен за решаващия мач с Грузия
Александър Везенков ще бъде подготвен за решаващия мач с Грузия

Срещата е на следващия ден от 20:00 часа българско време
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР