Националният „Отбор на надеждата“ ще се изправи срещу трите възможно

...
Националният „Отбор на надеждата“ ще се изправи срещу трите възможно
Коментари Харесай

Тежък жребий за националния Отбор на надеждата“ на Евро 2022

Националният „ Отбор на вярата “ ще се изправи против трите допустимо най-силни противника на европейското състезание по стрийт футбол за хора в неравностойно състояние още в границите на груповата фаза на шампионата, който ще се организира във Вроцлав, Полша от 15 до 17 юли.

Жребият отреди българският отбор да срещне в група „ А “ на надпреварата съставите на Полша, Украйна и Литва. За 11 години от основаването си „ Отбор на вярата “ няма нито една победа против литовците. В надпреварата има още 12 отбора, разпределени в 3 групи.

Представителният български тим потегля през днешния ден за континенталния шампионат в състав от четирима столичани и четирима играчи от провинцията – един от Сливен, двама от Петрич и един от възпитателно-училище пансион „ Ангел Узунов “ в град Ракитово. В селекционните шампионати, които се организираха на Национална футболна база „ Бояна “ през последните 2 месеца, взеха присъединяване общо 76 играчи от цяла България. Представителният „ Отбор на вярата “ организира осемдневна подготовка от 6 до 14 юли в „ Бояна “ и ще замине за Полша довечера.

Участието на българския отбор в европейския шампионат е в резултат на обстоятелството, че за трета поредна година международното състезание по футбол за бездомни хора (Homeless World Cup) не се организира, поради пандемията от ковид COVID-19. За хазаин на обществения Мондиал тази година беше определен Ню Йорк, само че опасенията за нова вълна от болестта през септември отсрочи шампионата за следващата година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР