Националният отбор на Италия допусна един от най-големите провали в

...
Националният отбор на Италия допусна един от най-големите провали в
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Италия не успя да се класира за Мондиал 2018


Националният тим на Италия позволи един от най-големите провали в своята история, откакто не съумя да се класира за финалите на Световното състезание в Русия идната година.

Това стана факт, откакто на препълнените трибуни на „ Сан Сиро “ в Милано адзурите приключиха 0:0 с тима на Швеция във втория мач от баражите за класиране на Мондиала. В първата среща в Стокхолм играчите на Яне Андерсон завоюваха с 1:0, което в последна сметка се оказа задоволително, с цел да им обезпечи присъединяване на най-големия футболен конгрес от 2006 година насам.

За Скуадра Адзура загубата през днешния ден може да бъде олицетворена като позорна. Една от най-титулуваните страни в международния футбол е непрекъснат участник на международни шампионати, като пропуща само Мондиала през 1958 година игран точно в Швеция.

Първото полувреме мина с подчертана доминация от страна на Италия, още веднъж здрава отбрана демонстрирана от шведите, само че и с доста механически нарушавания, груба игра и противоречиви съдийски решения и за двата тима.

В 8-та минута от щаба на Скуадра Адзура имаха искания за дузпа, откакто Пароло падна в наказателното след това след прикосновение с Клаесон. Главният рефер на срещата Антонио Матеу Лаос обаче реши, че нарушаване няма и даде сигнал играта да продължи.

Малко по-късно шведите също желаеха осъществяване на 11-метров удар, откакто топката срещна ръката на Матео Дармиан в наказателното поле на домакините, само че Лаос още веднъж бе безгласен.

Най-чистото състояние от началото на полувремето пристигна в 28-та минута, когато адзурите бяха извънредно покрай откриването на резултата.

Жоржиньо центрира рисково по земя в наказателното поле, след което топката попадна в непокрития Кандрева. Футболистът на Интер обаче не се възползва от разкрилата му се опция и стреля високо над вратата защитавана от Олсен. В 30-та минута кълбото срещна ръката на Бардзали и гостите още веднъж имаха искания за дузпа, само че Лаос още веднъж реши, че няма съображение да свири такава.

Впоследствие възпитаниците на Джампиеро Вентура постановиха тотална преса на терена, която обаче не съумяха да я материализират. В рамките на единствено пет минути италианците пропуснаха на три пъти да стигнат до попадение. В 40-та минута Имобиле имаше чудесна опция за гол, откакто съумя да се измъкне от шведската защита. Впоследствие нападателят на Лацио преодоля Олсен и насочи техничен удар, който обаче бе избит от голлинията от капитана на „ Тре Конур “ Андреас Гранквист.

След подновяването на играта футболистите на Италия пропуснаха нова добра опция да открият резултата, откакто Флоренци насочи техничен удар, само че топката мина настрана от вратата.

Възпитаниците на Вентура продължиха стремително да търсят попадението на „ Сан Сиро “, само че гостите продължиха да играят доста мощно в защита, което оптимално затрудняваше основната цел пред адзурите. В 83-та минута пристигна най-опасното състояние през втората част, откакто Леонардо Бонучи насочи прекрасен удар с глава, само че Олсен сподели забележителен инстикт и съумя да избие топката.

До края на срещата Италия направи всичко по силите си, с цел да стигне до по този начин скъпото попадение, само че в последна сметка до такова не се стигна. Така адзурите няма да вземат участие на Световно състезание за първи път от 1958 година, което може да бъде несъмнено за цялостен неуспех за един от най-успешните национални футболни тимове в историята. Швеция пък бе пред угрозата да пропусне трети следващ Мондиал, само че възпитаниците на Яне Андерсон в последна сметка си осигуриха място в самолета, с който ще отпътуват към своето премеждие в Русия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР