Националният отбор на Холандия по футбол победи повече от категорично

...
Националният отбор на Холандия по футбол победи повече от категорично
Коментари Харесай

Холандско торнадо отнесе Кристиано и компания

Националният тим на Холандия по футбол победи повече от изрично еворпейския първенец Португалия с 3:0 в контролна среща, играна в Женева, Швейцария. “Лалетата” изиграха доста мощен мач против Кристиано Роналдо и компания и нанизаха и три гола още през първото полувреме. Възпитаниците на Роналд Куман стигнаха до триумфа с попадения на Мемфис Депай в 11-ата, Райън Бабел в 32-ата и Вирджил ван Дайк в 45-ата минута. Португалците пък приключиха срещата с човек по-малко, откакто Жоао Кансело бе изпъден в 61-ата минута.

Холандия откри резултата още с първата си по-добра опция в мача. В 11-ата минута Ван де Беек опита удар от придвижване, който не се получи, само че Мемфис Депай бе задоволително предвидлив и от близко прати топката в мрежата.

В 32-ата минута “Лалетата” проведоха нова бърза офанзива отдясно, Матайс де Лихт центрира остро в наказателното поле, където Райън Бабел с глава насочи топката в мрежата за 2:0.

В самия завършек на полувремето Холандия направи преднината си класическа. При едно балонно центриране в наказателното поле Де Лихт с глава смъкна към Вирджил ван Дайк, който без закъснение стреля във вратата и вкара за 3:0.

През втората част Португалия стартира интензивно и в 47-ата минута след центриране от фаул Кристиано Роналдо стреля с глава и Яспер Силесен с ослепително избавяне резервира резултата неизменен.

В 61-ата минута обаче устремът на португалците ненапълно бе обуздан откакто Жоао Кансело поулчи втори жълт и червен картон за недомислен фаул в средата на терена и остави тима си в понижен състав.

Afgelopen. Wat een heerlijk resultaat in Genève! #PORNED pic.twitter.com/h2MeFtYi1X
— OnsOranje (@OnsOranje) March 26, 2018
В 75-ата минута още веднъж Силесен бе воин за “Лалетата”, спасявайки отдалечен изстрел на Марио Руи.

В последна сметка Холандия завоюва повече от безапелационно и заби гласовит пестник на европейсикя първенец. Така “Лалетата” съумяха по най-хубавия метод да се съвземат след загубата с 0:1 от Англия преди дни. За Португалия пък това е първо проваляне в последните 9 мача на отбора.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР