Националният отбор на България за мъже под 20 години се

...
Националният отбор на България за мъже под 20 години се
Коментари Харесай

Момчетата на Мартин Стоев се класираха за полуфиналите на Евроволей 2022

Националният тим на България за мъже под 20 години се класира за полуфиналите на Европейското състезание по волейбол в Италия. Воденият от Мартин Стоев отбор победи Гърция с 3:0 (25:17, 25:21, 29:27) в последния си мач от група II в град Васто.
Мартин Стоев
С това младите ни „ лъвове “ приключиха на второ място в крайното класиране на групата и не престават измежду четирите най-хубави на Евроволей 2022. От другата група напред не престават Полша и Италия, като противникът ни на полуфинала ни ще стане явен по-късно. Двата отбора излизат в пряк дуел от 21:00 часа за установяване на първенеца в групата.

Волейболистите ни диктуваха играта съвсем от самото начало и разумно се поздравиха с чиста победа. Стартът беляза известна равноценност. След десета точка нашите се отърсиха от напрежението, взеха задатък и не разрешиха повече противопоставяне. Първият гейм бе извоюван с удобна преднина. Втората част стартира стремително за България 8:2, превъзходството бе цялостна. В края гърците съумяха да понижат разликата до четири точки, само че това бе максимумът им и отборът ни поведе с 2:0

В третата част нашите резервираха непоклатимост. Взеха задатък с 5:2 и продължиха да диктуват играта до 20:15. Прибързано взеха решение обаче, че мачът е приключил, като настъпи разпределяне. Съперникът стопи пасива си и направи поврат, като поведе с 22:21. Националите ни се събраха, още веднъж стегнаха редиците и на собствен ред имаха геймбол (24:23) след точкова обсада. Не съумяха да затворят гейма след офанзива в навън. В решителните минути обаче българите демонстрираха темперамент и резистентност, постановиха волята си с 29:27 и завоюваха мача в три гейма.

С максимален актив за България бе Венислав Антов с 15 точки. Капитанът Александър Николов добави още 10 точки за триумфа.

Полуфиналите ще се изиграят на 24 септември (събота), от 18:30 и 21:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР