Националният отбор на България успя да се измъкне на косъм

...
Националният отбор на България успя да се измъкне на косъм
Коментари Харесай

Националите биха митничари и елтехници с 3:0

Националният тим на България съумя да се измъкне на косъм от срама да няма победа в продължение на една календарна година. За да не се стигне до подобен срам, БФС реши да се изиграе подобаваща контрола - против Гибралтар, който е №195 в международната класация. За благополучие, не се стигна до следващо излагане от страна на националите ни, които завоюваха мача на ст. " Васил Левски " с 3:0. Именно на този стадион бе и последната победа, която България реализира - с 1:0 в евроквалификацията против Чехия на 17 ноември 2019 година В шестте мача оттогава нашите имаха 5 загуби и 1 тъждество.

Разликата в класите сред България и Гибралтар бе явна. Все отново против селекцията на Георги Дерменджиев се изправиха играчи, множеството от които упражняват специалности, надалеч от футбола - служител на реда, електротехник, закупчик, санитар, шеф на нощен бар, начален преподавател. Капитанът Рой Чиполина пък работи като митничар.

Първият гол падна ненадейно бързо и с шанс. Халфът на " Берое " Александър Цветков шутира в 6-ата мин., топката се отклони от крайник на гибралтарец и влезе в мрежата - 1:0. Веднага по-късно точно Чиполина пропусна да изравни в 8-ата мин., а с това и спести насмешки на вратаря Мартин Луков, че е пуснал гол от митничар.

В 15-ата мин. нашите към този момент водиха с 2:0, откакто крилото на " ЦСКА-София " Георги Йомов направи добър пробив отдясно. Последва пропуск на Галин Иванов на празна врата. Точно преди почивката футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев бе прецизен с глава за 3:0.

Комфортният задатък и обезпечената победа накараха нашите да смъкват внезапно темпото и да заиграят съвсем на ходом. Явно, откакто триумфът бе в забрадка вързан, националите започнаха да пазят сили за последните си два мача за годината - от група 4 на Лига В в шампионата Лига на нациите. В неделя България приема Финландия, а на 18 ноември гостува против Ирландия. Тренировъчното темпо принуди тв коментаторът да разкрие на феновете главните географски и исторически особености на Гибралтар.

Чест прави на Дерменджиев, че в този мач пусна като титуляри няколко млади футболисти - Валентин Антов и Георги Йомов ( " ЦСКА-София " ), и Доминик Янков ( " Лудогорец " ). Като запаси пък се появиха Светослав Ковачев ( " Арда " ), Виктор Попов ( " Черно море " ), Здравко Димитров ( " Левски " ), като за последния това бе дебют при мъжете.

" Наясно съм с качествата на тима, против който играхме. Но съм удовлетворен от успеха. Все отново има доста какво да се желае от нашия отбор. Въпреки класата, която бе противникът, ми се желае ние да бъдем образован тим. Всяка победа носи самочувствие, без значение какъв е противникът. Нека младите да влизат в тима. Важно е, когато влизат с победа. Самочувствието е друго, когато един млад игач влиза в първи и втори мач със загутба. Ние сме гъвкави към играчите и състава, значимото е в идващите два мача да се опитаме да спечелим точки ", съобщи селекционерът пред Българска национална телевизия след мача.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР