Националният отбор на България по плажен футбол се обърна с

...
Националният отбор на България по плажен футбол се обърна с
Коментари Харесай

Националите по плажен футбол с писмо до Кралев и Михайлов

Националният тим на България по плажен футбол се обърна с писмо до министъра на спорта Красен Кралев и президента на БФС Борислав Михайлов по отношение на това, че " трикольорите " няма да вземат присъединяване във финалите на евролигата.

" До министъра на спорта господин Красен Кралев
До президента на БФС господин Борислав Михайлов
До спортната общност в България

Националният тим по плажен футбол няма да вземе присъединяване на финалите в ЕВРО лигата, макар че завоюва това право с игра и резултати!

Липсата на средства е причина за стигане до тази невиждана обстановка - националният тим на страната по плажен футбол да се откаже от присъединяване на финалите в конкуренцията, за които се класира, след изиграването на срещите от първия квалификационен стадий в шампионата. Според информацията, която получихме, сумата за присъединяване на тима на финалите в Португалия е непостижима за БФС.

През пролетта, когато се правеше календарът за 2019 година, от Аматьорската футболна лига ни осведомиха, че ще участваме единствено в Евролигата, защото няма средства за останалите два мощни за годината шампионати - квалификациите за международното състезание и международните плажни игри. От там ни увериха, че в случай че се класираме за финалите на Евролигата, ще участваме в тях.

Надяваме се да се откри решение да защитим извоюваното на терена право да бъдем измежду най-хубавите тимове в Европа! Нещо, което се е случвало на доста малко национални футболни тимове на България в последните години.

Вярваме, че напъните на всички свързани с достигането до заключителната фаза на шампионата, няма да се окажат наразни!

В шампионата вземат участие общо 28 тима от Европа, разпределени в две дивизии съгласно коефициента и класирането от предната година. България е в Дивизия Б, където са общо 16 тима, които след чоп бяха разпределени в 4 групи от по 4 отбора. Регламенът предвиждаше спечелилите във всяка група и трите най-хубави втори тима, плюс последния от Дивизия А да вземат участие на финалния кръг, който ще дефинира тима, който следващата година ще играе в елитната група.

Между 5 и 7 Юли, България изигра своите срещи от предварителна група 1, в които записа две победи над Норвегия с 5:1 и Дания с 4:3 и загуба от Грузия с 3:4. На 16-18 Август се изиграха и останалите три групи, след които бе направено крайното класиране и тимовете на Гърция, Унгария, Чехия, Грузия, Румъния, Казахстан и България завоюваха квоти за финалния шампионат. От конкуренцията отпаднаха тимовете на Естония, Литва, Финландия, Норвегия, Англия, Холандия, Дания, Сърбия и Молдова.

През предходната година България завоюва първа купа в плажния футбол, откакто победи поредно в шампионата тимовете на Андора с 10:1, Чехия с 6:3 и Норвегия с 5:3. На финалния стадий България стигна до третото място в крайното класиране за дивизията и 15-о в общото на всички страни в Европа, откакто загуби от Румъния и победи тимовете на Норвегия и Англия.

Класирането на финали в Дивизия Б е трето подред за България и общо четвърто в едвам шест участия в шампионата.

Надяваме се, че ще се намерят средства да защитим достойнството на родния спорт, да имаме опцията да отидем и се борим за извоюваните във времето позиции и да ни бъде дадена опция да осъществяваме труда, който поставяме от много дълго време в спорта.

Най-голямата загуба за един състезател е да му се отнеме правото, извоювано на спортния терен!

С Уважение,

Национален тим на България по плажен футбол, спечелил правото да играе на финали в ЕВРО лигата 2019 година ", се споделя в обръщението на националите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР