Националният отбор на България по футбол продължава със срамните мачове. По

...
Националният отбор на България по футбол продължава със срамните мачове.
По
Коментари Харесай

Паднахме и от Литва, проехтяха викове оставка

Националният тим на България по футбол продължава със срамните мачове.

По този метод селекцията на старши треньора Младен Кърстаич остава на дъното в група " G " на квалификациите за Евро 2024 с едвам две точки, без победа и с четири провали в шест мача. Освен това, поради оставащите дуели с любимците в групата Сърбия и Унгария през ноември, угрозата националите да завършат квалификациите без победа стартира да става все по-реална.

За провалянето от Литва сериозна виновност имаше и халфът Андриан Краев, който в 42-рата минута получи втори жълт и респективно червен картон. Веднага по-късно литовците поведоха посредством Пиюс Ширвис, а 10 минути след почивката левият бек на Паневежис удвои резултата.

За Литва това бе първа победа в формален мач от над две години. На 9 октомври 2021 година балтийската страна записа последния си триумф в квалификационен мач, който по подигравка на ориста също бе против България - с 3:1 във Вилнюс.

Първата голова опция бе за гостите, които можеха да поведат в седмата минута. Викинтас Сливка съумя да се пребори с бранителите на България и от дребен ъгъл опитва шанса си, само че Иван Дюлгеров внимаваше и избави.

България отговори мигновено и в деветата минута Кирил Деспопов можеше да открие резултата. Капитанът на националния тим бе открит на задната греда безусловно непокрит от Спас Делев, само че ударът му с глава от към пет метра не откри задачата.

В 16-ата минута Фьодор Черних вкара топката във вратата на Дюлгеров, само че попадение вярно не бе зачетено, защото литовският халф бе в засада с повече от метър.

Почти половин час след старта на мача България изпусна стопроцентово състояние посредством Спас Делев. Нападателят на Лудогорец се оказа очи в очи с вратаря Емилиюс Зубас след едно подаване от дълбочина, само че мощният му удар с десния крайник бе париран инстинктивно от стража на литовците.

Тази обстановка обаче сътвори подтик в играта на " лъвовете " и в идващите минути те се придвижиха териториално много надълбоко в полето на съперника. Преслав Боруков бе покрай гола в 35-ата минута, само че не съумя да засече с глава центриране от фланга.

В 42-рата минута ходът на мача се обърна на 180 градуса. Това се случи след червен картон на Андриан Краев. Халфът на Левски извърши недомислен фаул край страничната линия надълбоко в литовското поле против Юстас Ласицкас и основният арбитър Гиорги Круашвили от Грузия му сподели жълт картон. За него това бе второ публично предизвестие, което докара и до червен картон.

Така се стигна до 45-ата минута, в която Литва откри резултата. При центриране от корнер българската отбрана не се ориентира по никакъв начин добре и след безредие левият бек на гостите Пиюс Ширвис с мощен удар от към четири метра вкара за 0:1.

На почивката старши треньорът на българския тим Младен Кърстаич опита да промени нещо, правейки тройна счита. В игра се появиха Симеон Петров, Лукас Петков и Георги Русев, които замениха Валентин Антов, Ивайло Чочев и Преслав Боруков.

Промените обаче не повлияха по никакъв потребен метод на българския тим, който изигра още по-слабо второ полувреме.

С човек по-малко опитите на българите за офанзива бяха ялови, а в това време литовски футболисти действаха умерено с топката и постоянно откриваха празни пространства в отбраната на домакините.

Така се стигна до 55-ата минута, в която десният бек Юстас Лисицкас напредна надълбоко до аутлинията и центрира към задната греда, където непокритият Ширвис откри топката с глава и с летящ плонж прониза Дюлгеров за 0:2.

Недоволни от развиването на мача почитателите на стадиона, които бяха към осем хиляди, започнаха да скандират " Оставка! Оставка! ".

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР