Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20-годишна

...
Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20-годишна
Коментари Харесай

Младежките национали с нова победа в Грузия

Националният тим на България по баскетбол за младежи до 20-годишна възраст записа втора победа на Европейското състезание, Дивизия Б, в Тбилиси, Грузия.

Националите изнесоха нова баскетболна лекция за едно полувреме, надигравайки връстниците си от Унгария със 73:54 (17:15, 12:16, 18:7, 26:16) откакто преобладаваха в три от четирите елементи на мача.

Двубоят бе равносилен в първото полувреме, като унгарците имаха лек превес преди почивката. През второто полувреме обаче избраниците на старши треньор Георги Младенов демонстрираха класа. В третата част те позволиха единствено 7 точки, а обстановката не се промени и в заключителната четвърт.

Така българите към този момент са на крачка от топ 8 на шампионата, като за момента са водачи в групата с две победи. В последния си мач от тази фаза те ще излязат на 20 юли против Ирландия, която през днешния ден среща Латвия и е с актив от една победа досега.

Отново най-полезен в мача бе капитанът Емил Стоилов, който приключи с „ дабъл-дабъл “ от 13 точки и 11 битки. Лъчезар Тошков и Мартин Ангелов демонстрираха доста добра игра в гардовата линия и се отличиха също с по 13 точки, като вкараха по 3 от шестте си опита за пукотевица за 3 точки. Тошков добави 7 битки и 4 асистенции, а Ангелов - 3 битки и 2 асистенции. Константин Костадинов приключи с 9 точки, 6 битки и 2 отнети топки за триумфа над Унгария.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР