Националният отбор на България по баскетбол в колички се цели

...
Националният отбор на България по баскетбол в колички се цели
Коментари Харесай

Националите по баскетбол в колички фаворити в Сараево

Националният тим на България по баскетбол в колички се цели високо в идното Европейско състезание в Сараево, научи Novsport.com. Тимът на Антонио Кулиандро ще преследва класиране в по-горна дивизия на идния огромен конгрес, който ще се организира от 19 до 24 септември в Босна и Херцеговина.

„ Лъвовете “ са в Дивизия С поради относително късата си история, само че първите два отбора в шампионата ще си обезпечат нанагорнище. За да гонят най-високи цели, националите имаха два лагера - първо в Ахелой от 14 до 20 август, а в първите дни на септември и в Самоков. Селекцията на италианския треньор Антонио Кулиандро вече е в Турция, където ще играе 4 контроли с тимове от Висшата лига на Турция, който са едни от най положителните в Европа.

Отборът бе основан през 2017 година. Първото присъединяване на европейско пристигна 2 години по-късно, където „ трикольорите “ приключиха в топ 6. Пандемията от COVID-19 забави развиването на тима в идващите години, само че единствено видимо.

През 2022-а България приключи на 3-о място, а в този момент България се включва в огромния конгрес като един от любимците.  Селекционерът Кулиандро е треньор в Реджо Калбрия, а от 3 години е отпред на представителния ни тим.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР