Националният отбор на България по баскетбол не успя да си

...
Националният отбор на България по баскетбол не успя да си
Коментари Харесай

Везенков с още един рекорд на ЕвроБаскет 2022

Националният тим на България по баскетбол не съумя да си проправи път към елиминационната фаза в Берлин, само че водачът на “лъвовете ” Александър Везенков приключи дебютния си огромен конгрес с поредност от върхове. Крилото се трансформира в първия състезател в последните 25 години, който записва четири мача с най-малко 25 точки и 10 битки на шампионата на Стария континент.

Везенков записа 26 точки и 11 битки против Испания, 28 точки и 15 битки против Турция, 28 точки и 14 битки против Грузия и 26 точки и 13 битки против Белгия в последния мач на трикольорите на шампионата през вчерашния ден. Средните му индикатори в шампионата са 26.8 точки и 12.2 битки при 57% пукотевица за две точки, 40% от тройката и 93% от наказателната линия. 

Освен това българският национал означи повече от 25 точки във всичките си пет мача от груповата фаза, като по този метод той се трансформира в четвъртия играч, който записва сходна серия на ЕвроБаскет. Останалите са Дариуш Зелиг с 5 следващи, Радивой Корац със 7 и Никос Галис с цели 16 поредни мача.
















































--> -->      Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР