Националният отбор на България по баскетбол излиза днес за втория

...
Националният отбор на България по баскетбол излиза днес за втория
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България - Турция 58:58

Националният тим на България по баскетбол излиза през днешния ден за втория си мач от Евробаскет. Съперник на " лъвовете " е мощният отбор на Турция. Сблъсъкът стартира в 17:15 часа в " Тбилиси Арена " в Грузия. 

Възпитаниците на Росен Барчовски отстъпиха на Испания в първия си мач от шампионата с 87:114. В същото време южните ни съседи се оправиха със 72:68 с Черна гора. Отборът на Ергин Атаман беше неуверен през целия мач, само че стигна до триумфа след положителни изяви на Фуркан Коркмаз в края на мача. Турците са на шампионата с всичките си звезди, като изключение единствено прави Йомер Юртсевен. 

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ: 

Сблъсъкът в Тбилиси стартира с панер след пробив на Сейбир, само че нашите дадоха отговор с тройка на Чавдар Костов. " Лъвовете " повеха с 6:4 след нова точна пукотевица от зоната за три точки на Станимир Маринов. Нова тройка на Дий Бост изведе българите напред с 11:8. Страхотната игра и на двата тима в офанзива продължи, като Саша Везенков даде задатък на България с 15:13. В ответната офанзива Маринов фаулира Шанлъ, като това беше втори фал на гарда и той беше сменен от Павлин Иванов. Малко преди да бъде преполовена първата част страховит пробив на Павлин Иванов приключи с пас към Емил Стоилов, който осъществя за 19:17.

Южните ни съседи излязоха напред с 23:21 след отличен пас под коша на Ларкин за Алперен Шенгюн. Грешка на Везенков и поднасяне на Джеди Осман направи резултата 21:25. " Лъвовете " дадоха отговор с тройка на Костов. Нашите излязоха напред в резултата след пробив на Везенков, който осъществя осмата си точка в мача за 26:25. Бост сбърка, а за Шехмус Хазер не представляваше компликация да вкара за 26:29 минута преди края. Точно преди финалната сирена за първата част Димитър Димитров от сложна позиция осъществя тройка за 29:31. 

ВТОРА ЧЕТВЪРТ

Вторият интервал стартира с отличен пробив и панер на Везенков, който стана първият баскетболист на паркета с двуцифрен брой точки. Високото движение продължи и в тези минути, като България още веднъж излезе напред след тройка на Бост - 35:33. Три минути след началото на частта Бост заби нова тройка за 38:35. Турците прекъснаха серията си без панер с точна пукотевица с превръщане на Шенгюн. Нашите обаче незабавно дадоха отговор с две точки на Митко Димитров. С два точни наказателни удари преднината на българите стана седем точки - 42:35. 

Шенгюн продължи да бъде единственият баскетболист на Турция на равнище в тези минути и с нова сложна пукотевица понижи изоставането на своите - 42:37. Костов пропусна от тройката, само че чудесна работа на Бост в офанзива докара до нов задатък от седем точки на България. Джеди Осман отговори с тройка - 44:40. Нов страховит пробив на българите, този път на Бост, и асистенция към Александър Янев върна задатъка на нашите до 4 точки - 46.42. След тройки на Джеди Осман и Бюграхан Тунджер турците стигнаха до тъждество 48:48. Кош със сирената на Иван Алипиев изведе България напред с 52:50 след първата част. 

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ

Веднага след почивката Турция поведе след поредна тройка на Осман. Отново крилото на Кливланд приключи бърза офанзива, а нашите дадоха отговор с две следващи тройки на Чавдар Костов за 58:55. Хазер бързо върна една от тях за ново тъждество. 

България - Турция

България: Дий Бост,  Чавдар Костов, Станимир Маринов, Александър Везенков, Емил Стоилов

Селекционер: Росен Барчовски 

Турция: Шейн Ларкин, Джеди Осман, Сертач Шанлъ, Ийгитджан Сайбир, Бюграхан Тунджер

Селекционер : Ергин Атаман
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР