Националният отбор на Англия продължи с добрите игри в първата

...
Националният отбор на Англия продължи с добрите игри в първата
Коментари Харесай

Англия продължи с добрите игри и пречупи Украйна

Националният тим на Англия продължи с положителните игри в първата част от европейските си квалификации, откакто отборът на „ трите лъва “ победи вкъщи на „ Уембли “ с 2:0 Украйна. След триумфа преди няколко дни над Италия като посетител с 2:1, то британците не позволиха изненада против украинците и взеха трите точки.

Хари Кейн откри резултата за домакините в 37-ата минута със своя гол №55 за Англия, а три по-късно Букайо Сака удвои.

По този метод хората на Гарет Саутгейт оглавиха група С с шест точки след два мача с шест точки, до момента в който Украйна е с 0 и на последното място. Следващият мач на англичаните е аудиенция на Малта, до момента в който украинците ще спорят със Северна Македония.

Преди началния сигнал на съдията пък Хари Кейн беше награден със специфична премия на златна обувка, откакто в мача с Италия се трансформира в изпълнител №1 на всички времена за Англия.

В петата минута украинците насочиха първия удар в мача, откакто Роман Яремчук стреля не доста мощно, а Джон Стоунс с тяло блокира удара му. В осмата минута " трите лъва " имаха съществени искания към рефера за неотсъдена дузпа, откакто Кейн се препъна в краката на Олександър Сваток, само че нидерландският арбитър не уточни бялата точка за Англия.

В 20-ата Хари Кейн се извиси в наказателното поле на гостите и стреля с глава, само че Анатолий Трубин улови. Десет по-късно Кейн се измъкна от отбраната на украинците и се озова самичък против Трубин, нанасяйки удар във въздуха, само че прати топката над напречната греда. След повторенията пък се откри, че нападателят на Тотнъм Хотспър е бил и в засада, въпреки и тънка.

В 37-ата англичаните излязоха напред в резултата. Букайо Сака достави положително центриране към Хари Кейн, откакто топката беше чудесно раздвижена из двата фланга, а Кейн с левия си крайник край украински защитник откри - 1:0.

Три по-късно домакините пируваха за повторно в тази среща. Звездата на Арсенал - Букайо Сака, осъществя осмия си гол като състезател на Англия по зрелищен метод, откакто прати топката доста красиво във вратата на Трубин за 2:0.

При идната британска офанзива пък Трубин трябваше да избавя след диагонален изстрел на Хари Кейн, само че вратарят на Украйна се оправи в този случай. С втората част хората на Гарет Саутгейт понамалиха темпото, но трайно резервираха контрола на топката, което пък не позволяваше на украинците да създадат нещо вълнуващо пред вратата на Джордан Пикфорд.

В 71-ата Мадисън и Сака комбинираха заучено след свободен удар, само че ударът на втория с левия крайник беше много неакуратен и топката отиде навън. Три преди края на постоянното време Грийлиш и Чилуел комбинираха отляво, а бекът комбинира с Конър Галахър. Халфът на Челси стреля от близка отдалеченост, само че Трубин боксира настрана топката. След корнера пък Хари Магуайър отигра с глава, само че отново вратарят на Украйна се намеси.

В добавеното време още веднъж Магуайър можеше да повиши актива на домакините, само че ударът му отново с глава отиде над напречната греда.

LIVE / АНГЛИЯ - УКРАЙНА 2:0

1:0 Кейн (37)

2:0 Сака (40)

Англия: Пикфорд, Уокър, Магуайър, Стоунс, Чилуел, Райс, Хендерсън, Белингам, Мадисън, Сака, Кейн

Украйна: Трубин, Караваев, Матвиенко, Сваток, Миколенко, Малиновский, Степаненко, Зинченко, Судаков, Яремчук, Мудрик
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР