Националният осигурителен институт (НОИ) е получил уверение от Пенсионния фонд

...
Националният осигурителен институт (НОИ) е получил уверение от Пенсионния фонд
Коментари Харесай

Възобновяват изплащането на руски пенсии в България след затруднения от началото на месеца

Националният застрахователен институт (НОИ) е получил увещание от Пенсионния фонд на Руската федерация (ПФРФ), че " изплащането на съветските пенсии на територията на България е планувано в най-скоро време " . От своя страна Национален осигурителен институт поема ангажимент без никакво закъснение да преведе пенсиите на правоимащите лица, когато стане факт приемането на платежната ведомост за първото тримесечие на 2022 година и на паричния превод по банкова сметка на Национален осигурителен институт, оповестиха от Националния застрахователен институт.
 Русия е най-санкционираната страна в света
Русия е най-санкционираната страна в света

Тя задмина Иран по този индикатор

Според съглашение от 2009 година сумите се изплащат от Национален осигурителен институт и ПФРФ на лицата с местоживеене на територията на другата страна всяко тримесечие до 10-о число на последния месец от тримесечието. " От началото на март българската институция имаше усложнения в връзката с съветския пенсионен фонд , само че напъните на ангажираните администрации в Национален осигурителен институт доведоха до уверението на съветската страна, че изплащането следва в най-скоро време ", показват от Националния застрахователен институт. Нареждането на сумите на пенсиите се реализира към Република България от съветския пенсионен фонд в евро.

За четвъртото тримесечие на 2021 година от ПФРФ е изпратена платежна ведомост, в която са включени съветските пенсии на 5 465 лица за сумата от 872 826, 86 евро, равни на 1 707 100,96 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР