Националният ни отбор по баскетбол за мъже загуби от Русия

...
Националният ни отбор по баскетбол за мъже загуби от Русия
Коментари Харесай

"Лъвовете" затрудниха Русия, но загубиха в световна квалификация

Националният ни тим по баскетбол за мъже загуби от Русия със 73:77 точки във втори мач от втората групова фаза на квалификациите за международното състезание. След провалянето българският отбор остава на 5-то място в класирането с 3 победи и 5 загуби, до момента в който Русия излезе на трета позиция с 4 триумфа и 4 провали.

Срещата в " Арена Химки " стартира мощно за българския отбор, който не се тормози от пресата на цялостен терен на руснаците и съумя да поведе със 7:2 след тройка на Дий Бост.

Домакините обаче бързо настигнаха противника си поради по-добрата си битка в нахлуване, а и поради доста пропуски от наказателната линия на " трикольорите ".

В един миг от мача играчите на Любомир Минчев бяха пропуснали 8 от 16 изпълнени фаула, което даде много съществено преимущество на Русия в края на първата четвърт, която приключи при резултат 30:20 в тяхна изгода.

България стартира по-добре и втората четвърт и след панер на Станимир Маринов разликата се стопи до 4 точки при 32:28.

Русия обаче отговори с нова мощна серия, дирижирана от Алексей Швед, след чийто панер от фаул преднината на домакините доближи 12 точки при 47:25.

Все отново в последните 2:30 минути на първото полувреме България направи серия от 5:0 точки и се отдръпна на почивката с пасив от 7.

Второто полувреме стартира с доста пропуски и доста неверни отигравания и за двата тима, само че след тройка на Дмитри Хвостов българският отбор се оказа в доста тежка обстановка, тъй като към този момент изоставаше с 48:59.

Двуцифрената разлика обаче вдъхна живец в играта на българския отбор и той направи серия от 12:1, с която изравни резултата при 60:60.

Заключителната част на дуела стартира по метода, по който мина по-голяма от предходната четвърт - с доста неточности и в двете направления, само че и някои тънки съдийски отсъждания в интерес на Русия.

Забивка на Алексей Швед даде задатък от 7 точки за руснаците 5:36 минути преди края, което накара Любомир Минчев да изиска таймаут.

Тройка на Павел Маринов докара резултата до 74:72 в интерес на Русия единствено 54.3 секунди.

Изключително противоречив фаул 14.7 секунди против Алексй Швед разреши на Русия да вкара два фаула и да завоюва със 77:73.

Най-резултатен за България в мача бе Александър Везенков, който завърши с 22 точки и 12 битки. Павел Маринов добави 14 точки, а с 12 остана Димитър Димитров.

РУСИЯ: Дмитри Хвостов, Алексей Швед, Владимир Ивлев, Никита Курбанов, Семьон Антонов

БЪЛГАРИЯ: Дий Бост, Христо Захариев, Павел Маринов, Димитър Димитров, Александър Везенков

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР