Националният конкурс за най-добър младежки стартъп 2022 г., организиран от

...
Националният конкурс за най-добър младежки стартъп 2022 г., организиран от
Коментари Харесай

С обучение приключи първият етап от Национален конкурс за най-добър младежки стартъп 2022

Националният конкурс за най-хубав юношески стартъп 2022 година, проведен от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и Фондa на фондовете, притегли забележителен интерес.

Самостоятелно и в екипи претенденти от разнообразни университети от цялата страна показаха вдъхновяващи хрумвания за бизнес и нововъведения в областта на устойчивото земеделие, дигитализацията, образованието, културата и културното завещание, изкуството, спорта, кръговата стопанска система, умните и екологични жилища и други

Конкурсът се организира под патронажа на Министерството на нововъведенията и растежа и в партньорство с ОББ, Витоша венчър партнърс, Иновейшън кепитъл, Морнингсайд Хил, Ню Вижън 3, Силвърлайн Партнърс, Ендевър България, БТПП (Съвет по инвестиции), BVCA и София Тех Парк.
 7(1)-min
В среда на мощна конкуренция 23-ма претенденти бяха позволени за присъединяване в обучителния ден (Training Day), който се организира на 26 май 2022 година Организатори на събитието бяха доцент Савина Михайлова, учител в Стопанския факултет и Дочка Василева от Фонда на Фондовете.
 imgonline_com_ua_compresstosize_gjj2zskc0xki4z7_reference
В утринната сесия участниците се включиха в предприемачески игри под управлението на проф. Цветан Давидков, учител в Стопанския факултет, обогатиха знанията си в региона на данъчната политика с Таня Павлова, представител на WIN IFA България, и научиха за ролята на банките в процеса на напредък от доктор Кирил Величков от ОББ.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-XuytGNpMOAWRa4ZO
В следобедната сесия образование организираха:
Павел Велков от Морнингсайд Хил Венчър Кепитъл на тематика: „ Генериране и валидиране на концепция “;Александър Терзийски от Ню Вижън 3 на тематика: „ Бизнес обмисляне “;Макс Гурвиц от Витоша Венчър Партнърс на тематика: „ Маркетинг и продажби “;Явор Гочев от Иновейшън Кепитъл на тематика: „ Набиране на капитал и показване пред вложители “.  6(1)-min
Всички участници организираха самостоятелни наставнически срещи с фонд мениджърите и получиха скъпи препоръки за развиване на бизнеса. В края на деня участниците показаха своите новаторски бизнес хрумвания. Десетте най-хубави плана бяха определени да продължат към финала, който ще се състои на 7 юни 2022 година под формата на Pitching Day.

Щастливи сме да съобщим десетте най-хубави плана:
Labsi – приложение за предпазване на лабораторни изследвания;Unboxd – приложение за търговия на облекла втора употреба;3. Vodoraslo – филтриране на въздух в пространства благодарение на водорасли;Mentor the Young –програма за самостоятелно менторство на младежи;Twisted Technology – новаторски услуги за компютърна техника;Vertikale – стабилно отвесно земеделие;Bean Bags for the Planetv (BBP) – произвеждане на Барбарони от пречистени цигарени филтри;Immunity smart – устройство за умни жилища;Make it 3D –приложение за основаване на 3D модели на геопространствена информация;Млад откривател – просветителна платформа подпомагаща учениците трансформирайки ги в иноватори на бъдещето.
Честито на всички определени претенденти и триумф във финалния Pitching Day!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР