Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния реши да изпрати

...
Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния реши да изпрати
Коментари Харесай

Румъния изпраща медицинска помощ на Украйна и вади стоки от държавния резерв за бежанците

Националният комитет за изключителни обстановки на Румъния реши да изпрати здравна помощ на Украйна и да изтегли от държавния запас някои хранителни артикули, предопределени за подкрепяне на хората, които са намерили леговище в Румъния поради спора в Украйна, съобщи организация Аджерпрес.

Румъния ще изпрати на Украйна 385 000 хирургически маски, 9936 медицински визьора и 8150 гащеризона. Влошаването на обстановката със сигурността в Украйна докара до разрушение на забележителен брой здравни заведения и загубата на медикаменти и здравно съоръжение, което докара до препълването на доста лечебни заведения с ранени, отбелязва румънското държавно управление във връзка решението за изпращане на здравна помощ.

Румънското държавно управление показва още, че украинските управляващи са отправили претенции за поддръжка посредством Евроатлантическия център за реакция и съгласуваност при бедствия, който се занимаваше с обезпечаване на артикули за справяне с пандемията от Covid-19, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Същевременно, с цел да се обезпечат нужните условия за украинските бежанци в Румъния, от държавния запас ще бъдат изтеглени и разпределени сред административно-териториалните единици 900 кг царевично брашно, 1000 кг пшеничено брашно, 980 кг ориз, 960 кг захар, 750 литра рафинирано слънчогледово олио, 2592 консерви месо, 2880 консерви пастет и 2100 консерви зеленчукова яхния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР