Националният исторически музей обявява ден на отворените врати в събота.

...
Националният исторически музей обявява ден на отворените врати в събота.
Коментари Харесай

НИМ отваря залата, в която бе свален Тодор Живков

Националният исторически музей афишира ден на отворените порти в събота. Отворена за визити ще бъде Пленарната зала, в която на 10 ноември 1989 година беше оповестено, че Тодор Живков напуща поста на ръководител на Държавния съвет на България.

В духа на празника, музеят ще отвори за необятната аудитория някои по-рядко показвани зали и ще покаже част от своите фондове “.

От 11.00 часа ще има гала-концерт на лауреатите от Фестивала на българската ария " НОВИ ГЛАСОВЕ И ПЕСНИ”, който бе при започване на юни в Националният исторически музей. През целия ден на видео ще бъдат показвани фотоси и пощенски картички от фонда на музея, отдадени на Деня на независимостта, Съединението и други значими исторически събития и персони от историята на Третото българско царство.

Инициативата е във връзка Европейските дни на наследството. Музеят се включва в общоевропейската самодейност, с цел да показа своята угриженост за опазването и популяризирането на националното завещание, като част от общото европейско завещание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР