Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за

...
Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици в почти страна

Националният институт по метеорология и хидрология разгласи жълт код за значителни превалявания и гръмотевици в 20 области на страната.

Това важи областите: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград Силистра, Добрич, Шумен, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Кърджали и Смолян.

В резултат на превалявания ще има покачвания на речните равнища през идващите два дни, сочи информация на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите. По-съществени ще бъдат те в Дунавския регион.

Днес, с сдържан североизточен вятър ще стартира да нахлува студен въздух и температурите ще се намалят. Максималните през днешния ден ще доближават едвам сред 23 и 29 градуса.

И по Черноморието ще бъде облачно, с краткотрайни превалявания, основно по северното и централното крайбрежие. Следобед вятърът от североизток ще се усили, а с него и вълнението на морето. Температурите на въздуха и на водата ще доближават 24-25 градуса.

В планините времето ще е неуместно за туризъм. В регионите до 2000 метра ще е облачно, а в по-високите елементи видимостта ще е понижена. Очакват се и превалявания с гръмотевици, по-интензивни следобяд. Ще духа студен североизточен вятър, който ще намалява температурите.

И в неделя температурите у нас ще останат под 30 градуса. Дъждовете обаче ще са на по-малко места, а в доста региони следобяд ще има и слънчеви часове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР