Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от
Коментари Харесай

Жълт код за валежи от дъжд в Пловдив и още 7 области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за обилни превалявания в осем области на страната за през днешния ден. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Прочетете още
Областите с сигнален жълт код за на следващия ден, в които се чакат обилни превалявания, са София област, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Валежите се чака да бъдат обилни, като тук-там количествата може да доближат до 20-35 литра на квадратен метър.



Времето в Пловдив:

В Пловдив се чака преваляванията да продължат през целия ден. Температурите ще се намалят като дневните ще бъдат в диапазона 7-12 градуса.

Времето в страната:

Облачността в останалата част на страната ще бъде забележителна, само че от запад преваляванията ще отслабват, след обяд и ще стопират, най-късно в източните региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 9° и 14°. В София - към 11°. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Времето в планините:

В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

Времето по Черноморието:

Над Черноморието облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд. Привечер ще отслабват и спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР