Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес в

...
Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес в
Коментари Харесай

Кодове за опасен вятър в половин България

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за през днешния ден в оранжев код за плевел вятър и обилни превалявания в Източна България. Той е разгласен за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Силистра, Разград и част от Русенска.

Жълт код е разгласен в областите Велико Търново, част от Габровска, Хасково, Кърджали и част от Старозагорска, предупреждаа БНР.

Министерството на околната среда и водите предизвести за вероятни наводнения в региона на реките Дунав, Камчия и Русенски Лом.

Днес северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е мощен, а по Черноморието - до плевел, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. В Източна България до обяд преваляванията ще спрат, към и след обяд облачността там ще се раздра и ще намалее. В западната половина от страната ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността до обяд над масивите от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, по-ниски в Североизточна България; в София - към 6°.

В планините преди обяд към момента тук-там ще има превалявания от сняг, само че към обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

По Черноморието към момента има превалявания, само че до обяд ще спрат и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, само че ще се задържи мощен и краткотрайно плевел. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-16°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР