Националният фолклорен ансамбъл Българе“ участва в Международния фолклорен фестивал /МФФ/

...
Националният фолклорен ансамбъл Българе“ участва в Международния фолклорен фестивал /МФФ/
Коментари Харесай

Ансамбъл „Българе“ покориха сърцата на публиката в Свищов

Националният фолклорен отбор „ Българе “ взе участие в Международния фолклорен фестивал /МФФ/ „ Фолклорен извор “ в село Царевец. Гост-изпълнителите покориха сърцата на жителите и гостите на събитието в община Свищов. Лятното кино на село Царевец се оказа тясно за искащите да се насладят на неповторимите фолклорни изяви на изключителните експерти, които оставиха без мирис всички присъстващи. Чувства на национална горделивост и обич към българските обичаи и традиции се разпалиха незабелязано в сърцата на феновете, до момента в който се любуваха на съвършено изпълнените песни и танци.

В края на вечерта, кметът на Свищов и ръководител на фестивала доктор Генчо Генчев показа, че съгласно него този заряд, който носи отбор „ Българе “ е толкоз мощен , защото всеки един от танцьорите носи българския фолклор надълбоко в сърцето си . Той приветства ръководителя и помощник-ръководителя на ансамбъла, като не пропусна с горделивост да означи, че две от танцуващите девойките в „ Българе “ – сестрите Виолина и Захарина са от Свищов.

Градоначалникът благодари на ансамбъла , неговия продуцент, хореограф и режисьор Христо Димитров за присъединяване в МФФ „ Фолклорен извор “, макар уговорките им към идния фестивал в Жеравна. Той им сервира златна грамота за присъединяване, почетен плакет и кошница с цветя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР