Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 стартираха с много

...
Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 стартираха с много
Коментари Харесай

Националните финали на Фен Купа 2017 стартираха днес в Стара Загора

Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 стартираха с доста страсти през днешния ден на стадион „ Берое " в Стара Загора. Отборите, достигнали до кулминационната точка на най-мащабния футболен шампионат за другари в България, са тъкмо 10. Всеки от тях е районен първенец на своята област и е потвърдил уменията си всред близо 1200 отбора, които взеха присъединяване в 15-тото издание на Фен Купа. Сега финалистите ги разделят единствено няколко победи от неповторимата огромна премия, която чака националните първенци - посещаване на мач на обичан футболен тим в границите на Европа. Благодарение на спортния бранд на Фен Купа - Joma, вицешампионите също ще пътуват в чужбина за мач на италианския гранд Сампдория.

Националните финали на шампионата без капка фалш бяха публично открити от генералния шеф на „ Каменица " АД Димо Димов, който се обърна към финалистите с думите: „ Вече сме в края на петнадесетото издание на Kamenitza Фен Купа. 15 години, през които Фен Купа не спря да се развива и да се потвърждава като едно от най-важните събития в спортния календар на България. 15 години, отдадени на другарството, футбола и почитателите. За нас от „ Каменица " АД е наслаждение да оказваме помощ на „ приятелите от квартала " да практикуват обичания си спорт в професионални условия и да способстваме за развиването на българската футболна просвета ".

Като публични домакини на финалите се изявиха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, някогашният международен първенец по лека атлетика и сегашен заместник-кмет на Стара Загора Красимира Чахова и легендите на „ Берое " Петко Петков и Васил Драголов. „ Благодаря на „ Каменица " АД, че към този момент 15 следващи години провежда и развива най-мащабния футболен шампионат за фенове в България. Честно казано, не усетих по кое време минаха толкоз доста години от първото ми присъединяване на Фен Купа. Като виждам кои тимове са се класирали на националните финали съм изцяло уверен, че ни чакат извънредно забавни мачове. Нека най-хубавият измежду вас победи, макар че към този момент всички сте потвърдили, че сте най-хубавите ", показа кметът Живко Тодоров по време на откриването.

В рамките на встъпителната гала всички публични посетители се включиха в тегленето на жребия, който разпредели 10-те тима финалисти в две групи по пет:

Група „ А ":

Група „ Б ":

А1 - „ А Отборът " (Русе)

Б1 - „ Уефалона " (Хасково)

А2 - „ ГП Лука " (Плевен)

Б2 - „ ГП Лука " (Плевен)

А3 - „ Каталунците Кирчево " (Ловеч)

Б3 - „ Бургас Спорт " (Бургас)

А4 - „ Бат Динко и другари " (Варна)

Б4 - „ Тяло пречиш ми " (София)

А5 - „ Феникс " (Стара Загора)

Б5 - „ ВИП Дент " Пловдив

Веднага след откриването финалистите почерпиха ентусиазъм от атрактивен показателен мач сред ветераните на „ Берое " и отбора на община Стара Загора. Срещата протече доста другарски и спортсменски. Общинарите играха доста самоотвержено и в последна сметка измъкнаха успеха с 2:0.

Най-интересните мачове от програмата на националните финали занапред предстоят. До 18:30ч. през днешния ден ще се играят дербитата от груповата фаза - всеки против всеки, а в неделя шампионатът ще продължи от 10:00ч. с етапа на директните елиминации. Името на новите национални първенци на Kamenitza Фен Купа 2017 ще стане ясно на следващия ден, незабавно след финалния мач, който стартира в 13:00 часа.

Снимки и още настояща информация за най-големия и трогателен футболен шампионат за фенове в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на формалната страница на шампионата http://fancup.kamenitza.bg.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР