“Националната здравноосигурителна каса няма да допусне нито един пациент да

...
“Националната здравноосигурителна каса няма да допусне нито един пациент да
Коментари Харесай

НЗОК: Нито един пациент няма да остане без терапия


“Националната здравноосигурителна каса няма да допусне нито един пациент да остане без терапия и по този метод да бъде заплашен животът му, както се спекулира в някои медии. Още по-малко това да засегне здравето и живота на деца и пациенти с тежки болести, каквито са белодробните и онкологичните”. Това написа в публична позиция на Здравната каса във връзка митинга на Федерация „ Български пациентски конгрес “, който се организира в столицата.

България е страната в Европейски Съюз, която отделя максимален % от парите за опазване на здравето за заплащания към търговците на дребно и доставчиците на медицински артикули. Страната ни заделя за тази цел над 42 % годишно от парите за здраве, съгласно разбор на „ Евростат “.

Нека българските пациенти и техните близки имат доверие в НЗОК и бъдат спокойни, че институцията подсигурява тяхното лекуване, приканиха от Касата.

Припомняме, че депутатите одобриха на първо четене мораториум, съгласно който от 2018 година Националната здравноосигурителна каса не би трябвало да заплаща за новаторска терапия на пациентите. Това решение накара доста пациенти да излязат на митинг в центъра на София. Те бяха със стегнати куфари и настояха народните представители да не одобряват дефинитивно рестриктивните мерки.

Свързани публикации.. Педиатричната клиника на Александровска получи нова инсталация 0 Над 200 се изследваха за хепатит В, С и ХИВ в София 0 Болницата по онкология с дарителска акция за книги 0

Федерация „ Български пациентски конгрес “ е изпратила писмо до посланниците в Бълагрия с искане за поддръжка. „ За нас е доста значимо българските жители, стигнали до здравната ни система, да бъдат лекувани както всички европейски пациенти – т.е. да бъдем лекувани от нашите лекари по стандартите на положителната европейска, здравна процедура “, се споделя в текста. Протестиращите са безапелационни, че ще станат здравни имигранти, в случай че рестриктивните мерки бъдат признати.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР