Националната служба за охрана спечели трето поредно издание на състезанието

...
Националната служба за охрана спечели трето поредно издание на състезанието
Коментари Харесай

НСО спечели за трета поредна година елитното състезание Commando Challenge

Националната работа за защита завоюва трето следващо издание на надпреварата Commando Challenge с присъединяване на елитни бойци от служби от бранш „ Сигурност “, Министерство на вътрешните работи и Българската войска, оповестиха от НСО.

 

С четвъртото издание на конкуренцията, която се организира на 29 септември в с. Мичковци, Община Габрово, бе отдадена респект пред паметта на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници от бранша за сигурност и публичен ред. През тази година се навършват и 20 години от гибелта на българските военнослужещи при атентата против българската база „ Индия “ в Кербала, Ирак, през 2003 година.

 

Националната работа за защита взе присъединяване в надпреварата с два тима с началник полк. Красимир Лалев.

 

Първият тим на НСО в състав Никола Йорданов, Димитър Дюлгеров, Пламен Илиев и Любомир Любенов остана непостижим в крайното класиране с коефициент 1.7015, следван от представителни тимове на структури на Министерството на вътрешните работи.

 

Вторият тим на НСО в състав Петър Иванов, Кристина Миланова, Петър Карагюлев и Пламен Мошеков приключи на шеста позиция с коефициент 2.1874.

 

Отличията бяха връчени от командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков.

 

В надпреварата за експерти взеха присъединяване 15 тимове на Националната работа за защита и на структури на Министерството на вътрешните работи, Министерството на защитата и на Българската войска. Състезанието включва прекосяване през тактическа полоса с трудности, пукотевица с разнообразни калибри дългоцевно и късоцевно оръжие от разнообразни дистанции и позиции, както и оказване на долекарска помощ и евакуация на „ ранен “.

 

„ Служителите на НСО за следващ път демонстрираха отлична тактическа, физическа и стрелкова подготовка и остават измежду най-подготвените в бранша за сигурност на страната. Малката отдалеченост в класирането на участниците демонстрира, че цялостното равнище на подготовка е осезаемо по-високо спрямо предходните издания на Commando Challenge и това може единствено да ни прави още по-удовлетворени “, разяснява присъединяване на НСО бригаден военачалник Емил Тонев.

 

Началникът на държавната охранителна работа изрази признателност на чиновниците за напъните им да поддържат високото си равнище на подготовка и за положителното им показване. Бриг. ген. Тонев изрази и благодарност на домакините и основателите на надпреварата за основаните отлични условия за провеждането му.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР