Националната служба за охрана ще предприеме мерки за сигурност за

...
Националната служба за охрана ще предприеме мерки за сигурност за
Коментари Харесай

НСО със специални мерки за сигурност около „Св. Александър Невски“ за Великден

Националната работа за защита ще предприеме ограничения за сигурност за празничното Пасхално свещенодействие за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ в София в събота. Това оповестиха от пресцентъра на НСО.

Гражданите ще имат достъп до зоната от 20.00 ч. през два пункта за инспекция, проведени при северния и при южния вход на храм-паметника.

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 21.00 ч. до 2.30 ч. след среднощ ще бъде въведена възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната към храм-паметника.

Благодатният огън от Йерусалим ще бъде донесен у нас на Велика събота от църковна делегация, водена от Старозагорския митрополит Киприан. Това заяви за Българска телеграфна агенция Емил Велинов - шеф на отдел " Протокол " в Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия. Към 23.40 ч. фенерът с Благодатния огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата и с литийно шествие ще бъде пренесен в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", където се чака богослужението да се води от Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР