Националната служба по метеорология (НСМ) на Румъния съобщи, че опасният

...
Националната служба по метеорология (НСМ) на Румъния съобщи, че опасният
Коментари Харесай

В Румъния става страшно до дни, радикална промяна

Националната работа по метеорология (НСМ) на Румъния заяви, че рисковият циклон, който провокира тежки вреди и лиши човешки животи в Словения, ще доближи и до Румъния. Очакванията са времето през идната седмица да се промени коренно, като температурите ще спаднат доста, оповестява в. " Евениментул зилей ".

Директорът на метеорологичната работа Елена Матееску заяви, че температурите към този момент са спаднали значително след горещата вълна от последните седмици.
-->
От своя страна Роксана Божариу, метеоролог в НСМ, съобщи, че предстоящите мощни стихии в околните дни може да провокират торнадо.

" Месец август 2023 година стартира бурно, с доста неустойчивости, даже с доста огромни контрасти сред районите. Нещо нетипично за обичайно най-спокойния месец на годината. Имаме тези неустойчивости, тъй като се сблъскват студеният и топлият въздух (...) и колкото контрастът е по-голям, толкоз деянията са по-сурови: засилване на ветровете, епизоди на градушка, мълнии. Екстремни случаи са тези с стихии, които се развиват в торнадо ", уточни метеорологът, представен от Българска телеграфна агенция.

Силната стихия, която връхлетя Словения през уикенда, аргументи пагубни наводнения, които лишиха живота на минимум шестима души, а хиляди жители бяха евакуирани от домовете си в Северозападна и Централна Словения. Очаква се материалните вреди се чака да доближат няколко милиарда евро, съобщи словенският министър председател Роберт Голоб. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР