Националната политика в момента изглежда много сбъркана от това, което

...
Националната политика в момента изглежда много сбъркана от това, което
Коментари Харесай

Корнелия: Цените на петрола отиват нагоре - с тях цените на всичко! ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са заедно

Националната политика сега наподобява доста сбъркана от това, което се случи в последните 4-5 месеца. Управляват ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Откъде идва огромният проблем съгласно нас – от пропиляната сила от митингите през 2020-та година. Нашият главен конкурент си остава модела, който построиха ГЕРБ и Борисов в последните 12-13 години на тяхното ръководство, съобщи в Гоце Делчев Корнелия Нинова.

Моделът на национално ниво, който се трансферира надолу в общините и завладя локалната власт. Има  цели феодализирани общини, където ще те уволнят от работа, в случай че не си във правата религия с властта, ще ти спрат дървата, а на възрастните топлия обяд от социалнта кухня ", добави още тя.

Председателят на социалистите изрази страдание, че смяната не е била реализирана през 2020-та.

" Пропиля се силата, тъй като Политическа партия и Демократична България вместо смяна на модела ГЕРБ – се прегърнаха с модела ГЕРБ, изпраха го и още веднъж го върнаха на власт. Легитимираха го. Защото сега ГЕРБ са ръководещи, не са съпротива на каквито се вършат. Видяхте ги – без техния пръст на копчето на вота на съмнение няма по какъв начин да стане. Целта ни на локалните избори е да продължим борбата си за смяна на този модел, тъй като каквото и да ни приказват, както и да ни хулят – обстоятелствата са си обстоятелства. Българска социалистическа партия останахме единствената опция през годините на този модел и това ръководство. Има ли друга партия, която отхвърли да влиза в сглобка за пари, власт и постове? Отказахме да влезем в прегръдката на ГЕРБ. Вижте какво се случи с всички, които го направиха – те са политически трупове. Мога да изброявам редица партии и водачи, които направиха компромиса с тази прегръдка и завършиха съдбовно. Те се събраха, с цел да се изперат, да си разделят парите от Плана за възобновяване и резистентност, да си създадат правосъдната промяна, която просто закри делата на Борисов и Кирил Петков. Това беше правосъдната промяна ", заключи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че в Европа даже и Полша, която е измежду най-големите поддръжници на Украйна е споделила не на украинския импорт на земеделска продукция, тъй като това убива родното им произвеждане.

" Нашите подвигнаха възбраната и пуснаха всичко в България. Ще видите до каква степен ще стигне и селското стопанство. Идва и огромният въпрос – последствията от войната в Израел. Ще има галактически скок на цената на петрола – за 2 дни се повишиха с 5%. А какво ще стане, в случай че тази война продължи месеци или години? Какво ще стане с цените на стоките, които използва всеки български жител – ще нарастнат ", сподели още лидерътна Българска социалистическа партия.

Тя направи прогноза за идваща тежка зима и съобщи, че е съществена отговорност на политиците да подсигуряват успокоение на хората поради покачващите се цени заради новата война.

" Това ще бъде доста тежко отражение върху бюджета на България. Защо мислите, че отложиха гледането на бюджета в Народното събрание, което трябваше да е в този момент и излязоха във почивка? Защото хората щяха да схванат, че липсват 800 милиона – недошлите пари от Плана за възобновяване и резистентност. Защото народът щеше да разбере, че ще запълват тази дупка с повишение на налозите ни и го крият. Защото щяхме да разберем, че ще стягат коланите със обществени заледяване. А въпроса за бюджета през тази зима е най-важния ", добави Нинова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР