Ураганът Хилари може да донесе повече от една година дъжд в района на Палм Спрингс

...
Националната метеорологична служба казва, че жителите на долината Коачела трябва
Коментари Харесай

Националната метеорологична служба казва, че жителите на долината Коачела трябва да се подготвят за въздействието на урагана Хилари, който ще се насочи към долината този уикенд, след като направи стига до сушата в Мексико и може да изсипе повече от една година дъжд в райони.

Метеорологът от NWS Сан Диего Мигел Милър каза, че службата започва да стеснява потенциалната следа на бурята, която сега се очаква да донесе пет инча дъжд до Палм Спрингс.

Въпреки това в други райони вероятно ще има още повече дъжд, като се очакват шест инча в Thermal и седем до девет в планините Сан Хасинто, въпреки че Милър каза, че очаква някои планински места ще видите още по-големи суми.

За да поставим нещата в перспектива, през последната завършена водна година, продължила от 1 октомври 2021 г. до 30 септември 2022 г., Палм Спрингс получи само 2,06 инча дъжд, което Милър отбеляза, че представлява суха година.

Досега през текущата водна година Палм Спрингс е получил само 3,76 инча, което означава, че Палм Спрингс вероятно ще удвои общата си сума спрямо последните 10 и повече месеца само за няколко дни.

Дъжд ще започне в събота вечер

Националният център за ураганите каза в четвъртък, че Хилари се засилва бързо и се очаква да се развие в „голям ураган“ в течение на деня . Сега се очаква центърът на Хилари да се приближи до полуостров Долна Калифорния през уикенда, като се очаква Хилари да пристигне в долината като тропическа буря.

Милър каза, че долината ще започне да вижда въздействия под формата на малко дъждове в събота, като има вероятност валежите да станат по-стабилни в долината до неделя. Той каза, че неделя вечер и понеделник сутрин се очаква да бъдат „кота нула“ за най-обилните валежи, като след това се очаква дъждът да намалее до понеделник вечерта.

Милър каза, че бурята вероятно ще причини значителни наводнения в пустинята, въпреки че степента на тези въздействия ще зависи от скоростта на валежите. Въпреки това той каза, че се очаква поне част от дъжда да падне при гръмотевични бури, които ще предизвикат бързи изблици на дъжд, което може да доведе до внезапни наводнения. Той също така каза, че река Уайтуотър вероятно ще се наводни, когато дъждът вали от планините.

Конкретна карта на бурите:

Като се има предвид вероятността от поне малко наводнения, Милър каза, че всеки трябва да се подготви за бурята, като се опитват да разчистят дренажните зони в близост до дома им, особено отломките в ниските места, за да предотвратят натрупването на наводнена вода там, където не трябва, и избутването й в домовете. Той също така посъветва хората да останат вкъщи в неделя и понеделник.

„Ако изглежда безопасно, когато излизате, може да се влоши бързо, така че не бих изкушавал съдбата по този начин“, той каза.

Милър каза, че въздействията от наводнения ще бъдат по-малко тежки, ако дъждът вали равномерно в продължение на няколко дни, но това не се очаква да се случи, тъй като дъждът вероятно ще бъде концентриран в силни ивици и гръмотевични бури.

„Не очакваме пет до шест инча в долината да паднат добре и равномерно за три дни“, каза той.

Той каза, че бурята също вероятно ще създаде ветрове от 50 до 60 mph.

Въздействията също няма да бъдат изолирани в пустинните райони. Прогнозите за текущата Национална метеорологична служба количества валежи за събота до понеделник включват:

Крайбрежие: 2 до 2,50 инчаДолини: 2,50 до 3 инчаМохаве Пустиня: 3 до 4,50 инчаПланини в окръг Сан Бернардино: 4 до 6 инчаПланини на брега на реката и Планини в окръг Сан Диего: 4 до 8 инча, локално до 10 инча по източните склонове на планинитеДолни пустини: 5 до 6 инча

Потопът може да напомня на Катлийн, наводненията за Свети Валентин

Докато тропическите системи оказват влияние върху Долината Коачела е рядкост и не е безпрецедентна.

През септември 1976 г. ураганът Катлийн достигна Долна Калифорния и по-късно достигна долината Коачела като тропическа буря. Тази буря връхлетя пустинята с ветрове със скорост 75 мили в час и изля 18 инча постоянен и често проливен дъжд в долината.

Бурята нанесе щети за близо 4 милиона долара в Палм Дезърт. Desert Sun публикува следното описание на сцената: „Бясните води напълно унищожиха десетки домове по Бевърли Драйв и Хоумстед, преди да се разпространят върху по-широко поле, което в крайна сметка се разшири до почти една миля, когато удари бизнес района. Близо до източника си кипящото водата от наводненията се оценява на поне четири и може би пет фута височина. Тя събори стени, отнесе фризери и хладилници няколко блока... десетки домове бяха пълни с няколко фута кал."

Съвсем наскоро , Палм Спрингс получи известния дъжд от 3,69 инча на Свети Валентин през 2019 г., което го направи най-влажният ден в града от 76 години. Този порой, причинен от атмосферна река, наводни и повреди пътища и дори затвори училища.

Пол Албани-Бурджио отразява извънредни новини и град Палм Спрингс. Следвайте го в Twitter на @albaniburgiop и по имейл на [email protected].

Тази статия първоначално се появи на Palm Springs Desert Sun: Ураганът Хилари: Южна Калифорния може да види над 5 инча дъжд

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР