Националната комисия, която регулира сферата на енергетиката и комуналните услуги

...
Националната комисия, която регулира сферата на енергетиката и комуналните услуги
Коментари Харесай

​Украйна понижава двойно таксите за транспортиране на природен газ

Националната комисия, която контролира сферата на енергетиката и комуналните услуги на Украйна, намалява таксите за превозване на природен газ по газотранспортната система на страната от през днешния ден, 1 януари, заяви ръководещата регулаторния орган Оксана Кривенко, представена от ТАСС и Българска национална телевизия.

" Влизаме в новата 2019 година с европейски конкурентоспособни такси за услугите по превозването на газ от и до началните и изходните точки. Те са понижени двойно ", написа тя във Facebook. По думите на Кривенко новите такси са съставен елемент от крайната цена на газа за потребителите. " Всъщност цената на вносното синьо гориво на пазара на едро се понижава с 6 $ ", твърди тя.

Кривенко съобщи, че вследствие на признатото решение украинската газотранспортна система " утвърждава конкурентоспособността си като безспорна и по-изгодна стопански опция на " Северен поток " и други обходни газопроводи ". По данни, предоставени на уеб страницата на компанията " Укртрансгаз ", в края на предходната година таксата на входната точка на украинската газотранспортна система е била 12,47 $ за хиляда кубически метра, а на изходната точка е варирала от 16,74 до 32,80 $ за хиляда кубически метра.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР