Националната художествена академия организира през август лятна академия за деца

...
Националната художествена академия организира през август лятна академия за деца
Коментари Харесай

Художествената академия организира през август лятна академия за деца и ученици

Националната художествена академия провежда през август лятна академия за деца и възпитаници. Проектът е включен в календара на културните събития на София за тази година и е в помощ на родителите, които желаят с потребни и забавни занимания да уплътнят ваканционното време на своите деца. Това е деветото издание на лятната академия. Откриването ще е на 1 август с хепънинг на тематика „ Летящите хора “.

Дългосрочният учебен план на Националната художествена академия е предопределен за деца и възпитаници от 6 до 15-годишна възраст. Всеки работен ден през целия август от 9 до 18 часа ателиетата на Академията са отворени, с цел да могат младите художници да творят. Ръководителят на плана Мария Ландова описа:

„ Хората, които работят с децата, са наши студенти, които имат съществена художествена компетентност, само че имат и втора компетентност „ Методика на художественото обучение “. Получава се доста забавна симбиоза сред децата с тяхната сетивност и непрестореност и студентите “.

Ландова акцентира, че ателиетата им са огромни и до момента няма върнато нито едно дете.

Децата ще творят с разнообразни материали и техники. Програмата на лятната академия включва занимания по живопис, статуя и графика, основаване на авторски книжки, разработване на кукли и сувенири, уроци по краснопис, керамика, текстил и мода. Темата на академията тази година е „ Карлсон, който живее на покрива “.

Мария Ландова означи, че планът ще приключи с галерия, на която ще бъдат показани резултатите.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР