Националната гвардия на Тексас взе под контрола си участък от

...
Националната гвардия на Тексас взе под контрола си участък от
Коментари Харесай

Националната гвардия в Тексас взе под контрола си участък от границата с Мексико


Националната армия на Тексас взе под контрола си сектор от границата сред Съединени американски щати и Мексико и блокира достъпа на федералните сътрудници от Граничния патрул на Съединени американски щати до обществена зона в граничния град Ийгъл Пас и парка Шелби, съобщи CBS. 

Ийгъл Пас е в центъра на мигрантската рецесия, обхванала границата на Съединени американски щати от месеци насам. Това е регионът, в който най-често незаконни мигранти пресичат границата сред двете страни през реката Рио Гранде и влизат в Съединени американски щати. През последните седмици федералният Граничен патрул  използва парка, с цел да задържа мигрантите в открита зона за престой, преди да бъдат превозени за по-нататъшна обработка.

Миналия месец са регистрирани рекордни равнища на противозаконни влизания в страната. По данни на Fox News броят на незаконните имигранти от Мексико в Съединени американски щати за първия зимен месец е надхвърлил 300 хиляди души. - абсолютен исторически връх. От началото на октомври до края на декември 2023 година броят на незаконните имигранти е надхвърлил 785 хиляди души, което също е връх за подобен интервал от време. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР