Националната библиотека "Св. св.Кирил и Методий" /НБКМ/ ще почете 180-годишнината

...
Националната библиотека "Св. св.Кирил и Методий" /НБКМ/ ще почете 180-годишнината
Коментари Харесай

Показват оригиналното Тефтерче на Апостола на свободата

Националната библиотека "Св. св.Кирил и Методий " /НБКМ/ ще уважи 180-годишнината от рождението на Васил Левски през днешния ден, оповестиха от институцията.

От 9.00 до 14.00 ч. вратите на библиотеката ще бъдат отворени за свободен достъп до изложбеното пространство, където жителите и гостите на София ще могат да видят от близко истинското Тефтерче на Апостола и да участват на съпътстващите събития. Официалното разкриване ще стартира в 11.00 ч. Редом с персоналния бележник на Левски, посетителите ще имат опция да се срещнат с неговата цифрова версия и да се снабдят с обновеното му факсимилно издание с разчетен текст /КК "Труд "/. Очаква се посетител да бъде акад.Антон Дончев и да показа книгата на Захарий Стоянов "Васил Левски /Дяконът/. Черти из живота му " /издание на Фондация "Трейс за хората "/.

Всички гости ще могат да прегледат изложбата "Да бъдем равнопоставени с другите европейски нации. Зависи от нашите лични сили ". Тя е плод на взаимните старания на Министерството на културата, Националната библиотека "Св.св.Кирил и Методий ", Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, СУ "Св.Климент Охридски " и Университета по библиотекознание и осведомителни технологии.

В специфични витрини ще бъдат изложени книги за Апостола от фондовете на НБКМ. След няколкомесечна обиколка в страната се завръща и пътуващата експозиция "Посветен на Отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР