Националната асоциация на зърнопроизводителите няма да приеме незаконни действия на

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите няма да приеме незаконни действия на
Коментари Харесай

Зърнопроизводители: Няма адекватно действие на държавата относно резерва на зърното

Националната асоциация на зърнопроизводителите няма да одобри противозаконни дейности на страната за износа на артикули. Няма съответно деяние по отношение на запаса от зърното. Това съобщи Радостина Жекова от добруджанския съюз на зърнопроизводителите пред Българска национална телевизия. Тя уточни, че има суматоха и ужас в бранша.

„ Държанието на държавното управление, респективно Министерство на земеделието, докара до извънреден безпорядък, който от своя страна докара до суматоха, както в средите на земеделските производители, по този начин и в популацията, а това води до далавера “, добави тя.

Жекова съобщи, че Националната асоциация на зърнопроизводителите твърдо осъжда такива дейности.

„ Спекулация е закупуването на непазарни цени на всевъзможен тип стока, която сме произвели в България. Няма нищо неприятно в желанието на страната да попълни държавния запас и да направи ресурс, само че би трябвало да сме наясно, че това е жива стока и тя има особености на предпазване. Милион и половина тона пшеница, които би трябвало да влязат по някакъв метод в нечии хранилища е належащо да бъдат деликатно следени. Това ще бъде извънредно безценен запас на страната “, счита тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР