Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започват безсрочни протестни действия от

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започват безсрочни протестни действия от
Коментари Харесай

Фермери блокират пътища край Труд, Брестовица, Кръстевич и Гелеменово

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) стартират безсрочни протестни дейности от през днешния ден.

Протестът планува блокирането на основни пътища на 80 точки в цялата страна от 10.00 до 12.00 часа.

В Пловдив блокадата ще е в региона на кръговото придвижване край с. Труд, край село Брестовица, както и край хисарското село Кръстевич.

В Пловдив полицейски екипи ще пренасочват придвижването по карловския по обходни направления през Граф Игнатиево и Калояново.

В Пазарджик, над 50 трактора ще блокират „ детелината “ край село Гелеменово, само че няма да блокират придвижването към Автомагистрала „ Тракия “. Към зърнопроизводителите ще се причислят и оранжерийни производители, заяви Иван Кабуров от Българската земеделска камара.

Организаторите оповестяват, че времето за обсада на пътищата ще се усилва с всеки минал ден. В събота и неделя няма да бъдат затваряни пътища в полза на жителите.

След състоялата се среща на 4 февруари в Министерски съвет сред сектора и властта районните сдружения от НАЗ единомислещо взеха решение, че предлагането на страната е незадоволително и недопустимо.

Асоциацията упорства да се преразгледа предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и ясни гаранции за законодателни промени, поети от водачите на парламентарните групи, които от своя страна ще подсигуряват резистентност на бранша. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР