Националната Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ) и Националният

...
Националната Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ) и Националният
Коментари Харесай

Набират доброволци в Пловдив за Националния отряд за реакция при бедствия към НАДРБ

Националната Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ) и Националният отряд за реакция при бедствия – Пловдив, стартират акция за набиране на доброволци за бърза реакция при бедствия.

За отряда в Пловдив се търсят 10 смели мъже и дами, без значение дали са нови или към този момент регистрирани доброволци, съобщи пред Дарик ръководителят на отряда доброволецът Красимир Каракашев. Целта е да се сътвори екип, подготвен да се образова и да се включи в професионалната активност на пожарникарите при огромни бедствия.

Националният отряд за реакция при бедствия в Пловдив е основан като главно звено към НАДРБ с цел да поеме първата реакция при положение на огромно злополучие. Така за оптимално къс период ще има ефикасна реакция от действително готови доброволци, изясни Каракашев.

Тъй като доброволците не разполагат с финансова прехрана, отрядът търси помещение за гараж или склад, където да се събира и образова екипа си.

„ Дори и празно място с ток и вода, на което ние да си изградим сглобяемо помещение (около 100м2) отново е алтернатива. Ние ще се постараем да го приспособим за дребна зала и помещение за автомобила ни, в случай че е допустимо “, посочи ръководителят на Националния отряд за реакция при бедствия. Преди това Красимир Каракашев беше отпред на доброволното формирование „ Мейдей “, първото в страната, което даваше независими наряди паралелно с пожарникарите.

Доброволците имат потребност и от пожарна кола. Употребявана такава на 20 години коства към 100000 лв..

До момента отряди за реакция при бедствия към НАДРБ са образувани единствено в София и в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР