Националната агенция за противодействие на корупцията на Украйна (НАПК) е

...
Националната агенция за противодействие на корупцията на Украйна (НАПК) е
Коментари Харесай

Погнаха кмета на Киев Виталий Кличко за корупция

Националната организация за противопоставяне на корупцията на Украйна (НАПК) е почнала инспекция за вероятни корупционни дейности на кмета на Киев Виталий Кличко, който по данни на локални медии, е летял на частен аероплан с крупни киевски строителни предприемачи. " Националната организация за противопоставяне на корупцията е получила информация за вероятни нарушавания на закона, по отношение на което НАПК организира търсене на в действителност данни, във основа на които ще бъде открито съществуването или отсъствието на административни правонарушения, свързани с корупция, " се приказва в копие от писмото, с което организацията е уведомила киевския градоначалник за началото на следствието.

В писмото се отбелязва, че информацията за вероятни корупционни правонарушения на Кличко се съдържа в журналистични следствия на стратегия " Схема ", в която се споделя по какъв начин киевският кмет летял на под наем аероплан с крупни строителни предприемачи.

По данни на НАПД в дейностите на Кличко може да се открият признаци на " нарушаване на избрани законови ограничавания по отношение на приемането на дарове от служителите " и " нарушаваше на условието на закона за попречване на спора на ползи от страна на служителите ". Максималната глоба по тези обвинявания планува санкция.
Във връзка с началото на следствието против него, Кличко е привикан на 2 ноември в офиса на НАПК, с цел да даде обяснения.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР