Националната агенция за приходите влезе в сградата на Минната дирекция

...
Националната агенция за приходите влезе в сградата на Минната дирекция
Коментари Харесай

НАП влезе в сградата на Минната дирекция в Перник

Националната организация за приходите влезе в постройката на Минната дирекция в Перник , заяви регионалният шеф Людмил Веселинов. От Национална агенция за приходите са дали едномесечен период на комерсиалните сдружения, обитаващи до този миг зданието, да се изнесат.

Сменени са ключовете на постройката . Всичките пет входа са обезопасени с ключове на регионалната администрация, сменени са патроните, сега дирекцията се охранява от чиновник на Областна администрация. Събират се предложения от охранителни компании.

Сградата е поддържана добре, сподели Людмил Веселинов. Ще бъде търсена сбирка от рисунки на Никола Танев, директно свързани с историята на постройката. Надяваме се да е съхранена, уточни регионалният шеф.

Минната дирекция стана държавна благосъстоятелност на 26 октомври след обществена обмен, оповестена от Национална агенция за приходите . Тя е издигната през 1932 година по план на архитектите Коста Николов и Илия Попов. Външното й оформление е в неокласически жанр , вътре се следи въздействие от ранна готика. Сградата попада в обсега на територия с културно-историческо завещание със статут на групова недвижима културна полезност " Комплект от здания за потребностите на минната индустрия в мина Перник ".

Наскоро Минната дирекция бе оповестена за монумент на културата от национално значение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР