Националната агенция за приходите сезира Комисията за защита на личните

...
Националната агенция за приходите сезира Комисията за защита на личните
Коментари Харесай

НАП сигнализира КЗЛД срещу себе си и информира от името на комисията, че започва производство

Националната организация за приходите сезира Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) против самата себе си, като уведоми комисията, че в Национална агенция за приходите има нарушаване на сигурността на персоналните данни. В резултат на това комисията ще стартира произвеждане в Национална агенция за приходите, за което още веднъж обществеността бе осведомена от Национална агенция за приходите.
 Защо КЗЛД не глобява Национална агенция за приходите след невиждания теч? Ако е машина за спешна агитация, закрийте я - зове Демократична България  Защо Национална агенция за приходите събира данни кой играе <a href=хазарт " >
Прессъобщението от през днешния ден идва на фона на рецензиите против отхвърли на КЗЛД да глоби Национална агенция за приходите поради големия теч на данни за жители. На 16 юли ръководителят ѝ Венцислав Караджов разгласи в тв студио, че първо ще изчака правоохранителните органи да си свършат работата и че парите за глобата - 20 млн. лв. - можели да се усвоят по-добре, да вземем за пример за възстановяване на осведомителните системи на Национална агенция за приходите. Днес Демократична България изиска закриването на Комисията при положение, че тя не пази жителите, а е " машина за спешна пропаганда на властта, която да замазва, вместо уверено да пази ползите на засегнатите ".

От днешното известие на Национална агенция за приходите излиза наяве, че двете управления са провели среща (от страна на Национална агенция за приходите най-вероятно в нея е взел участие заместител изпълнителният шеф Пламен Димитров, тъй като шефът Галя Димитрова отсъства, като остава неразбираемо дали тя е в командировка или във почивка - бел. ред.) и че " от Национална агенция за приходите са заявили готовността си да спомагат напълно на КЗЛД за изясняване на всички условия ".

Скоро Национална агенция за приходите ще пусне в уеб страницата си приложение, посредством което жителите да ревизират дали техни персонални данни са станали обществено притежание, излиза наяве още от текста.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР