Националната агенция за приходите (НАП) ще може да предоставя данъчно-осигурителна

...
Националната агенция за приходите (НАП) ще може да предоставя данъчно-осигурителна
Коментари Харесай

Данъчните ще дават информация за дългове и по телефона на граждани с ПИК

Националната организация за приходите (НАП) ще може да дава данъчно-осигурителна информация на клиентите си, които имат личен идентификационен код (ПИК) и по телефона посредством колцентъра си, оповестиха от приходната администрация.

На процедура това значи, че жителите и компаниите с ПИК ще могат да получават информация за своите данъчни и осигурителни отговорности по още един метод, освен онлайн - с ПИК или електронен автограф и в офисите на организацията, само че и по телефона, откакто се разпознават със своя ПИК.

До в този момент нямаше такава опция, само че последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс дадоха опция на Национална агенция за приходите да предложи новата услуга. Очаква се организацията да вкара инспекцията за налози и осигуровки по телефона в околните месеци. Разпоредбите на данъчния кодекс дават 6-месечен период, в който да се уреди редът и методът за използването им.

От основаването си през 2008 година до в този момент колцентърът на Национална агенция за приходите е получил близо 3 милиона запитвания на клиенти на организацията, допълват от там. Чрез телефона за информация на Агенцията 0700 18 700 са обслужени 2 200 000 запитвания на клиенти, а чиновниците на осведомителния център са дали отговор на над 164 400 въпроса, постъпили на електронния му адрес – [email protected]. Автоматизираните информации и информация са употребени над 680 000 пъти.

Статистиката на осведомителния център сочи още, че пропуснатите позвънявания в работно време са под 5%, а доволните от получената информация от чиновниците на Национална агенция за приходите са над 90%. Средната дълготрайност на телефонните диалози е 4 минути, демонстрират данните на приходната организация

На телефона на осведомителния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 жителите и представителите на компаниите могат да получат съвет за декларирането и заплащане на налози и осигурителни вноски. Освен това могат да употребяват и автоматизираните услуги, които не изискват диалог с оператор и са налични 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата: инспекция на здравен статус, информация за регистрация по Данък добавена стойност и други Телефонното позвъняване към 0700 18 700 е на цената на градски диалог от цялата страна за клиентите на стационарни телефони. Обажданията от мобилни телефони се заплащат по общоприетата цена на съответния мобилен оператор. Запитвания клиентите могат да изпращат и на имейл адрес [email protected].

Колцентърът на Национална агенция за приходите приема също и сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни и осигурителни нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР