Националната агенция за приходите (НАП) обяви за продан сградата на

...
Националната агенция за приходите (НАП) обяви за продан сградата на
Коментари Харесай

Данъчните продават на търг болница в Перник

Националната организация за приходите (НАП) разгласи за обмен постройката на Специализираната болница за дълготрайно лекуване и долекуване в Перник, заяви шефът на лечебното заведение доктор Венцислав Чунов, представен от Българска телеграфна агенция. Сградата се продава поради отговорности към данъчните за 430 000 лв.. Търгът е плануван за 18 декември при първична цена 4 934 762 лв..

" Търся логичност в това решение на Национална агенция за приходите, само че не я намирам. 
Интересното е, че постройката се афишира на търг откакто започнахме да изплащаме отговорностите си ", сподели доктор Чунов. По думите му през последните три месеца, всички пари по линия на здравната каса отивали за погасяване на дълга.

" Пускам уведомителни писма и потеглям по всички институции. Писах във Фейсбук и до премиера ", съобщи шефът.

Болницата е правоприемник на някогашния Профилакториум, издигнат през 1959 година от мината като от 1970 до 1990 година е била база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. Тя се намира в полите на планината Голо бърдо, трикорпусна е със застроена повърхност 2 856 кв.м. В момента болничното заведение е ЕООД със 100 % общинска благосъстоятелност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР