Националната агенция по приходите в Бургас започна продажбата на автомобили

...
Националната агенция по приходите в Бургас започна продажбата на автомобили
Коментари Харесай

НАП продава на търг коли на пияни и дрогирани шофьори

Националната организация по приходите в Бургас стартира продажбата на коли на лица, карали след приложимост на алкохол и опиати, съобщи БГНЕС.

Конфискуваните коли на дрогирани и пияни водачи се продават на търг след решение на съда. Данъчните в Бургас към този момент са продали посредством търгове 27 автомобила.

„ До този миг нямаме някое доста скъпо возило. Тези коли, които досега са продадени, не са скъпи. Общата им стойност е към 50 000 лв., като любопитна детайлност би трябвало да отбележа е, че имаме две продажби на лица, които са карали след приложимост на алкохол ”, съобщи представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов.



Задържаните коли все още се съхраняват на общински паркинг, откакто местата пред Районните ръководства се препълниха. От Министерство на вътрешните работи Бургас споделят, че на месец са конфискуват приблизително 40 моторнипревозни средства.

От Агенцията по приходите регистрират огромен интерес към търговете на иззети коли. Цялата подготовка и реализацията на един подобен търг лишава към три месеца.

„ Подготвяме се да проведем още 11 търга на МПС-та, измежду които също ще има коли на водачи, които са управлявали коли след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Лицето, което е използвало алкохол също може да взе участие в този търг и да купи отнетия и иззет в интерес на страната, в тази ситуация негов персонален автомобил ”, допълниха от Национална агенция за приходите.

Близо 650 000 лв. са импортирани от Национална агенция за приходите Бургас от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на иззети и отнети в интерес на страната недвижими парцели, моторни транспортни средства и благородни метали.



Автомобилът се лишава, в случай че се кара с над 1,2 промила алкохол. Ако се ръководи автомобил след приложимост на опиати наказванията са конфискация, от 1 до 3 години затвор и санкция от 500 до 1500 лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР