Националната агенция по приходите отчете ръст в събраните задължения през

...
Националната агенция по приходите отчете ръст в събраните задължения през
Коментари Харесай

НАП и Агенция Митници се похвалиха с увеличени приходи

Националната организация по приходите регистрира растеж в събраните отговорности през 2017 година, съобщи шефът ѝ Розалия Димитрова.

Годишният проект е надвишаващ с 887 милиона лв.. От организацията оповестиха, че за последните 3 години Национална агенция за приходите регистрира растеж на събраните вземания в размер на 5 милиарда лв.. Общите събрани доходи през 2017 година са 19 милиарда лв. или с 1,5 милиарда повече от 2018 година.

Като сполучлива процедура шефът на Национална агенция за приходите регистрира въвеждането на така наречен меки ограничения към длъжниците – телефонни диалози, изпращане на електронни известия. Изпратени са известия през 2017 година на над 410 000 лица, вследствие на което техният дълг е фрапантно намалял, предава БГНЕС.

От Национална агенция за приходите регистрират още, че са тествани 64 лица, които са търгували с трети страни. Направени са инспекции на 400 лица за данъчни измами, посетени са 170 адреса. 882 огромни сдружения са тествани.

Като идни ограничения Национална агенция за приходите счита да стартира електронни проверки, да усъвършенства фискалния надзор.

През първите пет месеца на 2018 година Агенция „ Митници “ пък е събрала 3,7 милиарда лв. доходи от мита, Данък добавена стойност при импорт, акцизи, санкции и лихви. Те са със 150 млн. лв. или 4.2% повече от същия интервал на 2017 година. Това сподели шефът Георги Костов на съвещание на парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, съобщи „ Фокус “.

„ Събраните доходи през 2018 година са 2% над плануваните в извънредно амбициозния ни проект за тази година “, посочи той. „ От началото на годината данните на икономическите оператори демонстрират, че по отношение на същия интервал на 2017 година приходите от мита нарастват с 29.5%, от Данък добавена стойност при внос- с 3.5%, а от данък касово изпълнение- с 4.5% “, изясни Костов. „ През интервала януари- май 2018 година са събрани 1,928 милиарда лв. доходи от данък касово осъществяване “, сподели още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР