Националната агенция по приходите (НАП) няма да се откаже от

...
Националната агенция по приходите (НАП) няма да се откаже от
Коментари Харесай

НАП: Протестът няма да ни откаже от съкращенията

Националната организация по приходите (НАП) няма да се откаже от готвените съкращения на чиновниците от звено " Оперативен надзор ", макар подготвяния от тях митинг. Това съобщи представителят на институцията Росен Бъчваров пред БНР.

Всички съкратени ще получат полагаемото им се по закон обезщетение плюс погашение на всички неизползвани отпуски до момента. Служителите ще имат право да вземат участие във външен конкурс за попълване на други звена на Национална агенция за приходите, стана ясно още от думите на Бъчваров.

Протестът на данъчните е плануван за 17:30 ч. пред столичната дирекция на ул. " Аксаков " и ще приключи пред централата на Национална агенция за приходите на бул. " Дондуков " с искане за персонална среща с изпълнителния шеф Галя Димитрова.

Съкращенията плануват всички близо 250 - 300 чиновници, работещи в звено " Оперативен надзор ", да бъдат прекъснати от 1 май.

Решението е в отговор на акцията на профилираната прокуратура в края на март, при която против 11 данъчни чиновници от същото звено бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група и изнудване на търговци.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР