Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – ТОО Кюстендил

...
Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – ТОО Кюстендил
Коментари Харесай

Семинар за зазимяването на пчелните семейства в Кюстендил

Национална работа за препоръки в земеделието (НССЗ) – ТОО Кюстендил и Селскостопанска академия (Институт по животновъдни науки – гр. Костинброд), провеждат осведомително - обучителен семинар на тематика: „ Окончателно зазимяване, надзор през зимата и иззимяване на пчелните фамилии. Подготовка на пчелните фамилии за първа основна паша “

Събитието е отворено за всички искащи да вземат участие - аграрни стопани, научни служащи, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтригувани лица в региона на земеделието. Семинарът е през днешния ден от 16:00 часа.

По време на семинара участниците ще се срещнат с главните действия, които е належащо да извършат при зазимяване на пчелните фамилии, както и през зимата за сполучливото им иззимяване. Също по този начин ще научат по кое време би трябвало да стартират същинските пролетни грижи за пчелите и в какво се състоят те. Участниците в семинара ще получат познания и препоръки по отношение на подготовката на пчелните фамилии за първата основна паша.

По време на втората част на онлайн семинара ще бъдат показани опциите за подкрепяне на младите аграрни стопанства по идния банкет по подмярка 6.1 „ Стартова помощ за млади аграрни производители “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, както и дейностите и ролята на НССЗ в поддръжка на земеделските стопани.

Място на осъществяване: гр. Кюстендил, Дом на науката и техниката, ул. „ Македония “ № 2, зала на ет. 2
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР